Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

Div: Peter Kox maakt debuut in DTM-Mercedes

kox_tsjechie_480
De AMG Mercedes C-Klasse van Charouz Racing Systems

Zoveel landgenoten die ervaring hebben met een DTM-auto, zijn er niet. En al helemaal niet in een race. Dit illustere gezelschap wordt nu uitgebreid met Peter Kox, die dit weekeinde in Most zijn racepremière beleeft met een AMG Mercedes C-Klasse. De race waarin Kox uitkomt is de vijfde ronde van het International Czech Ciurcuits Championship 2008 (ICCC), waarin diverse DTM-auto's uit voorgaande jaren in actie komen. De auto waarmee Kox gaat rijden is een C-Klasse uit 2006, ingeschreven door Charouz Racing Systems.

Tekst: René de Boer
Foto: PR
Peter Kox verheugt zich op deze nieuwe uitdaging: "Er zijn diverse redenen waarom het racen op Most speciaal is voor mij. Allereerst heb ik goede herinneringen aan de baan, omdat ik er in 1991 de race voor het Duits Formule 3-kampioenschap gewonnen heb. In de tweede plaats wordt het mijn debuut achter het stuur van een DTM-auto en daar verheug ik me erg op, want een AMG Mercedes C-Klasse is volgens mij voor elke rijder een uitdaging. Tenslotte kijk ik er ook naar uit om weer in één team met Tomas Enge te racen. We hebben al vele races over de hele wereld gereden, afgelopen week nog tijdens de 24 Uur van Spa en we hebben in 2003 ook al samen de GTS-klasse in Le Mans gewonnen. Ik ben blij dat ik dit aanbod van Charouz Racing Systems kreeg."

Ook Nicolas Kiesa maakt zijn debuut
Peter Kox is niet de enige rijder die dit weekeinde bij Charouz zijn debuut in de Tsjechische serie maakt. Ook oud-Minardi-F1-coureur Nicolas Kiesa komt er voor het eerst in actie, al beschikt de Deen wel over DTM-ervaring vanwege eerdere optredens bij het Futurecom TME-Audi-team. De race op zaterdag is een wedstrijd over drie uur. De overige rijdersbezetting bij Charouz  bestaat uit Tomas Enge, Stefan Mücke, Antonin Charouz, Vaclav Nimc en Adam Lacko.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet