Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT:Spannende strijd om Westfield Cup op Zandvoort

2008-08-03_11-28-46_203

Wordt het nat of droog? Dat was de vraag van de meeste deelnemers in de TopGear Westfield Cup. Sommige hadden ’s morgens internet al geraadpleegd om een juiste beslissing te nemen qua afstelling en banden. Echter besloot niet iedereen om zijn "verse" regenbanden te monteren. Een enkeling gokte op droog weer een ander kreeg in de loop van de morgen door dat wisselen na de eerste vrije training reglementair niet toegestaan is.


Tekst en foto's: PR

Tijdens dit vijfde raceweekend op het circuit van Zandvoort moesten we het zonder Marcel Iding, Jan Frensch en John Pronk doen die met vakantie zijn. Geert Klaver bestuurde de Westfield nummer 34 van John Pronk en maakte hiermee zijn debuut in de Westfield Cup. Dirk van Lonkhuizen moest helaas vanwege ziekte 's morgens nog afbellen maar de overige deelnemers konden hun vaardigheden demonstreren in een kletsnatte kwalificatie, voor een aantal deelnemers binnen de cup waren dit de eerste meters op een nat circuit.

Frits van Eerd, eigenaar van Jumbo Supermarkten, die als gastrijder mee reed in de Westfield cup trof het met de weersomstandigheden niet echt maar wist zich toch continue binnen de top 5 te mengen. “Ik heb een hartstikke leuke dag gehad, verrassend. Deze wagens kunnen echt meer dan verwacht en ik vind het dan ook wel jammer dat ik niet meer gelegenheid heb gehad om te testen. Al met al heb ik een zeer leuke zondagmiddag gehad. Het racen met allemaal dezelfde wagens geeft je het gevoel echt geracet te hebben,” aldus een enthousiaste Frits van Eerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet