Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Volop ontwikkeling in nieuwe Dutch Power Pack-klasse

gt4_paddock_spa_1

Met nog ruim acht maanden te gaan tot de start van het Dutch GT4 Championship, zijn er al veel positieve berichten te melden over de eredivisie van de nationale autosport, die volgend seizoen tijdens de Paasraces van start gaat. In de paddock van de Total 24 Hours of Spa ging er afgelopen weekend veel interesse uit naar het Dutch GT4, dat afgelopen weekend haar eigen Hospitality Unit had op het Belgische circuit.

Tekst en foto's: PR

SRO-samenwerking met contract beklonken
Circuit Park Zandvoort en SRO hebben een overeenkomst bereikt en de wederzijde intenties beklonken met een contract. Stéphane Ratel was tijdens een persconferentie op Spa-Francorchamps lovend over de samenwerking. “We hebben een erg prettige samenwerking met Circuit Park Zandvoort,” vertelde de SRO-oprichter. “Ik wens hen heel veel succes en gezien de vele en succesvolle Nederlandse coureurs die we in de Europese klassen hebben gehad, moet een groot startveld geen probleem zijn.”

gt4_paddock_spa_2

Inschrijvingen druppelen binnen
Buiten de inschrijvingen van de teams Kalff/Campagne en Van der Sluis/Van Putten is er veel interesse in het Dutch GT4. Zo presenteerde Paul van Splunteren het veelbelovende Porsche 911 (997) GT3-project en is ook Madeno Racing met twee gloednieuwe Aston Martin N24’s een waarschijnlijke kandidaat. Daarnaast verwacht Corvette Brand Manager Koos Pettinga dat er buiten Euro Magnum Racing meer Corvettes zullen volgen. Bovendien liet Arie Ruitenbeek van BMW Nederland weten dat buiten BMW Nederland om al genoeg interesse bestaat bij potentiële GT4-teams voor het Beierse merk.

Races buiten Nederland
De organisatie van het Dutch GT4 is druk bezig om een invulling te geven aan de Dutch GT4-kalender. “Hierbij kijken we ook naar races buiten Nederland, te denken aan Duitsland, Engeland en België,” legde Menno Weeda, coördinator van het Dutch GT4, uit. “Het Dutch GT4 rijdt komend seizoen sowieso al in het voorprogramma van de 24 uur van Spa en we kijken naar meer races buiten Nederland. Verder gaan we proberen de kalender zo af te stemmen met de Europese GT4-races, dat er geen enkel evenement samenvalt en men in beide klassen kan rijden.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet