Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Madeno Racing debuteert in FIA GT4 European Cup

madeno_gt4_spa_2

Madeno Racing reisde afgelopen weekend af naar Spa-Francorchamps met twee gloednieuwe en maagdelijk witte Aston Martin N24’s. De Nederlandse renstal uit Oude-Tonge is een serieuze kandidaat om komend seizoen aan het Dutch GT4 deel te nemen en maakte dit weekend al kennis met de GT4 European Cup.

Tekst en foto’s: PR

Terwijl de Aston Martin van de Fin Mikko Heino het hele weekend tentoongesteld werd in de Dutch GT4-hospitality unit, maakte Willy Welles met een zevende en vierde positie een uitstekend debuut.

Shakedown
“We hebben aan het begin van het jaar de auto’s besteld en vorige week konden we ze ophalen,” vertelde Leo van der Maden, teameigenaar van Madeno Racing. “Dit is dus ons eerste weekend, dat echt als shakedown geldt, want alles is voor ons nog nieuw. Dit weekend rijdt alleen Willy Welles, omdat Mikko Heino eerst een keer met de auto wil testen. We hebben in ieder geval al veel data kunnen verzamelen en we zijn een hoop wijzer. De auto bevalt goed en met de behaalde resultaten mogen we absoluut tevreden zijn.”

GT4 Europese versie
Naast de Aston Martins, maakte Van der Maden afgelopen weekend ook kennis met de GT4 European Cup. “De klasse moet eigenlijk nog een beetje groeien, maar het heeft absoluut potentie,” liet Van der Maden weten. “Je hebt hier ontzettend veel tracktime, met drie races en daarnaast nog trainingen. Het is ook leuk dat je een auto met twee rijders kan delen en het budget zo kan verdelen. De tijden zitten erg dicht op elkaar en er is veel diversiteit binnen de topvijf.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet