Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

FIA GT: Maserati's nemen commando over

De Phoenix Corvettes konden hun leidende posities niet handhaven. Bij het vallen van de nacht namen bij Vitaphone Maserati’s van Eric v.d. Poele en Stephane Lemeret de leiding over.

Tekst Willem J. Staat

Corvettes door pech achtervolgd
Een verkeerde bandenkeuze van de Corvette van Hezemans-Gollin-Fässler-Deletraz deed het team heel wat tijd verliezen. Alexandros Margaritis die op slicks vertrokken was ging in de regen achterstevoren. Een afgebroken leiding veroorzaakte tot overmaat van ramp nog een brandje in de Corvette. Daardoor moest de safetycar in actie komen.

Na het vrijgeven van de neutralisatie spinde de Aston Martin van Karl Wendlinger die de Corvette van Hezemans toucheerde, waardoor de Nederlander behoorlijk wat tijd verloor. Hezemans verloor door de noodzakelijke reparaties behoorlijk wat tijd maar Wendlinger kon de pitlane niet meer bereiken.

Door alle commotie aan de kop kwamen er drie Maserati’s aan de leiding. De eerste plek werd ingenomen door de combinatie V/d. Poele-Sarrazin-Bartels, gevolgd door Pier Giudi-Negrao-Ramos-Lemeret en Peter=Simonsen-Turner-Thompson. Daar achter volgde de Lamborghini van Kox-Lammers-Enge-Rusinov.

In de GT2 klasse wordt er fel om de eerste plaats gestreden tussen de Prospeed Competition Porsche van Collard-Westbrook-Lieb en de verschillende F430 Ferrari’s.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet