Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: IRL presenteert kalender 2009

Indycar maakte recentelijk haar kalender voor het seizoen 2008 bekend. Canada, Japan en Australië zijn in de kalender opgenomen. Hoewel Indycar in haar persbericht vol trots aankondigt dat men over rijders uit Engeland, Frankrijk en Spanje beschikt lijkt een terugkeer naar Europa voorlopig voltooid verleden tijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Honda Racing USA

st_petersburg
Het Indycarseizoen start traditioneel in St. Petersburg. Vuurwerk qua buitenlandse
excursies zoals in de Champcarworldseries zijn er niet te verwachten.


Geen Europese races
Brian Barnhart van de IRL: “Toen Champcar in de IRL opging zijn we met een blanco velletje papier begonnen. Voor alle takken van circuitsport beschikken wij wel over een kalender met de meeste diversiteit. Van onze rijders en teams wordt de vaardigheid verwacht dat zij zich op alle soorten circuits goed moeten ontplooien. Deze uitdagingen moeten aan het eind van het seizoen een echte kampioen opleveren. Op verzoek van de teams hebben wij wel wat meer lucht in het schema gebracht. Deze kalender moet een goede solide fundering zijn voor de lange termijn in Indycar.” De wedstrijden in Canada behoren in principe tot het Noord Amerikaanse continent, terwijl de race in Japan op Motegi alleen vanwege contractuele verplichtingen met Honda plaatsvindt.

De IRL gaat tevens naar Surfer’s Paradise voor een wedstrijd die niet voor het kampioenschap meetelt. Surfer’s Paradise kreeg twee data aangeboden, maar die clashten met andere sportevenementen. Achter de schermen waren er geruchten dat indien er geen wedstrijd in Australië zou plaatsvinden Kevin Kalkhoven zijn IRL-team zou terugtrekken uit het kampioenschap. Van een “Worldseries” is voorlopig geen sprake. Meer van een regionaal kampioenschap zoals het voorheen was, maar met meer diversiteit zoals Barnhart het omschrijft.

Kalender 2009
5 april St. Petersburg
19 april Long Beach
26 april Kansas Speedway
24 mei Indy 500
31 mei Milwaukee Mile
6 juni Texas Motor Speedway
21 juni Iowa
27 juni Richmond Raceway
5 juli Watkins Glenn
12 juli Edmonton
26 juli Toronto
1 augustus Kentucky Speedway
9 augustus Mid Ohio
23 augustus Infineon Raceway
29 augustus Chicagoland
6 september Belle Isle Park
19 septmebner Motegi
11 okober Homestead

Alle data onder voorbehoud.





Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet