Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Van Lagen tweede en Bleekemolen derde op Hockenheim

psc_podium_hockenheim

De Porsche Supercup race in Hockenheim kende vandaag twee Nederlanders op het podium. Achter winnaar Chris Mamerow waren het Jaap van Lagen (tweede) en Jeroen Bleekemolen (derde) die de Hollandse eer met verve verdedigden. 'De Bleek' deed bovendien uitstekende zaken in de jacht op de titel.

Tekst: Marc Kok
Foto: racecam.de

Bij de start mocht Jaap van Lagen vanaf de pole position vertrekken, terwijl klassementsleider Jeroen Bleekemolen vanaf P3 zijn grote titelconcurrent Jan Seyffarth naast hem op de tweede startrij zag staan. Als de rode lichten gedoofd worden, is Van Lagen erg slecht weg. Hij verliest drie plaatsen en valt terug naar P4. Jeroen Bleekemolen pakt daardoor een plekje winst en gaat naar P2. Ook Seyffarth is Van Lagen gepasseerd. Chris Mamerow, vanaf P2 gestart, is de koploper en slaat in de eerste ronde al een gaatje van ongeveer een seconde. Patrick Huisman, die slechts als 17de had getraind, heeft zich inmiddels opgewerkt naar de 14de stek. Tim Buijs, die bij de start een paar plekjes had gewonnen naar P15, had de pech dat hij een paar tikken kreeg en terugviel naar positie 23.

Spektakel
In de tweede ronde is er een hoop gebeurd. Eerst verliest Jeroen Bleekemolen twee plaatsen als hij bij het aanremmen van een bocht blokkerende wielen heeft en Seyffarth zijn wagen er tussenzet. Terwijl Armindo even later achterin bij Bleekemolen rijdt en de Aerdenhouter de wagen maar net op de baan kan houden, spint Jan Seyffarth op hetzelfde moment als hij Van Lagen wil attaqueren. Dat kost de Duitser heel veel kostbare tijd en plaatsen.

Gaatje
Gevolg van alle strijd is dat Chris Mamerow simpel wegloopt. Ook de naar P2 opgerukte Jaap van Lagen heeft een gaatje geslagen naar de achtervolgers, waarvan Jeroen Bleekemolen de leider is. Nicolas Armindo is vierde, gevolgd door Damien Faulkner, René Rast en David Saelens. Patrick Huisman is na vier ronden 12de en Jan Seyffarth is na zijn eerder genoemde fout 15de. Sebastiaan Bleekemolen is 18de, Tim Buijs 22ste. In de vijfde ronde wordt Sebastiaan Bleekemolen in de rondte getikt door een concurrent. Hij verliest tijd en plaatsen, maar kan wel door.

Schade
Terwijl gastrijder Neel Jani al is uitgevallen, heeft Alessandro Zampedri grote schade. Hij is hard met zijn fraaie Porsche in de vangrail geknald. Dit zorgt voor een gele vlag-situatie. Halfweg koers is Jeroen Bleekemolen aardig weggereden bij Armindo c.s. en lijkt de koploper van de Porsche Supercup naar een zekere podiumplek te racen. Patrick Huisman is 11de, Tim Buijs 18de, Sebastiaan Bleekemolen 21ste, Paul van Splunteren 23ste en Simon Frederiks 26ste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet