Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Pim van Riet wint bewogen race


Robert van den Berg was op vrijdag de snelste tijdens de kwalificatietraining, dat betekende dat hij in de eerste race vanaf de achtste startpositie moest vertrekken. Ronald Morien liet de achtste tijd noteren en stelde aldus de pole position veilig. Pim van Riet vertrok vanaf de tweede startplek, met achter zich Melvin de Groot en Hoevert Vos.
De race duurde deze keer geen 45 minuten, zoals gewoonlijk, maar slechts twaalf rondjes. Met zes races, naast de kwalificatietrainingen, zat het zaterdagprogramma al vol genoeg.

480_start_clio_7509

480_star_clio_achter_7517

Duel met twee verliezers

Bij de start behield Morien de leiding, maar hij moest al snel zijn meerdere erkennen in Pim van Riet. De nieuwe raceleider sloeg snel een gaatje met de rest van het veld. Hij profiteerde optimaal van het duel tussen Hoevert Vos en de vanaf de zevende startplek naar voren geschoten Sebastiaan Bleekemolen, die hun Clio in de derde ronde langs Morien stuurden.

480_sebas_7544

Sebastiaan drong sterk aan bij Hoevert, tot het in de vijfde ronde fout ging. De twee raakten elkaar, waarna Bleekemolen moest opgeven en Vos ver terugviel.
Ronald Morien profiteerde, hij nam de tweede plek over. Hij werd op zijn achterbumper gevolgd door Melvin de Groot, die onder zware druk stond van Addie van de Ven. De achtervolgers Paul Vahstal, Robert van den Berg, Christiaan Jorissen en Michael Bleekemolen zaten op het vinkentouw.

Close racing

Terwijl Van Riet zijn voorsprong kon uitbouwen tot een seconde op drie, werd er achter hem om elke millimeter gevochten. De genoemde groep, later aangevuld met Sandra van der Sloot en Mickey Bertram, reed als aan een touwtje over het circuit.
Niemand maakte een foutje, waardoor er nauwelijks positiewisselingen plaatsvonden. Morien eindigde aldus als tweede, voor De Groot en Van de Ven.

Trainingproblemen

“Voor de kwalificatie heb ik mijn auto niet goed voor elkaar”, aldus winnaar Van Riet achteraf. “Door een gelukje kwam ik toch op de eerste startrij terecht en dat heb ik optimaal uitgebuit.” Pim reed de snelste raceronde en dat leverde hem een extra puntje op.
“Pim van Riet was een maatje te groot voor mij”, analyseerde Ronald Morien zijn race. “Ik heb een probleem met mijn rempunt voor de Tarzanbocht; ik rem daar te vroeg. Sebastiaan en Hoevert profiteerden daarvan, maar die twee plaatsen kreeg ik later weer terug. Melvin drong vervolgens sterk aan, maar ik kon mijn positie goed verdedigen.”

480_morien_7579

Melvin de Groot sprak van een ‘leuk gevecht’ met Morien. “Ik was sneller, maar ik wilde niet teveel risico’s nemen.” In de beginfase koos hij ook eieren voor zijn geld. “Ik liet Hoevert erlangs, hij zat flink bij mij te drukken. Ik liet de aanval aan Sebastiaan over. Ik zag het misgaan.”

Dat is drie

Mickey Bertram won voor de derde keer in vijf races de strijd om de Olympia Cup. René Steenmetz, tweede in de tussenstand, eindigde als tweede. De derde podiumplek was voor Peter Bergervoet.

Uitslag:

1. Pim van Riet, 12 ronden in 24:01.249
2. Ronald Morien, op 2.958
3. Melvin de Groot, op 3.084
4. Addie van de Ven, op 3.562
5. Robert van den Berg, op 3.757
6. Christiaan Jorissen, op 5.672
7. Paul Vahstal, op 6.630
8. Michael Bleekemolen, op 6.947
9. Sandra van der Sloot, op 7.254
10. Mickey Bertram, op 7.770

480_clio_duel_7537
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet