Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Nieuw monument voor Jim Clark tijdens Revival op Hockenheim onthuld

Eerder deze maand was het exact 40 jaar geleden dat de legendarische Jim Clark op Hockenheim verongelukte. Eerder deze maand besteedde autosport.nl hier ruimschoots aandacht aan. Vier jaar geleden nam Ronny Bredhauer het initiatief tot het organiseren van een Jim Clark Revival Meeting Tevens werd er een nieuw monument ter ere van Clark onthuld.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

revealing_monument_2
Burgermeester Zimmermann van Hockenheim onthult het nieuwe Clark monument

Jim Clark Revival Meeting
De Jim Clark Revival Meeting groeit langzaam uit tot één van de grotere Historische Meetings in Europa. Omdat het exact 40 jaar geleden was dat de legendarische Schot op Hockenheim verongelukte kleefde er aan de vierde editie een speciaal tintje. Op initiatief van Warren King, een voormalige financiële medewerker kwam er een nieuw monument bij, dat afgelopen zaterdag op de plaats van de tragedie door de Burgermeester van Hockenheim, dhr Zimmermann onthuld werd. Dhr. Zimmermann was tijdens het tragische weekend in 1968 als tienjarige kaartjescontroleur actief. Eveneens aanwezig waren Kurt Ahrens, Hubert Hahne en de baanpost Winfried Kolb, die als enige ooggetuige van het drama Clark aanwezig was.

lotus_72
Classic Team Lotus houdt de Lotus traditie historisch in stand

Classic Team Lotus
Teamleden van Classic Team Lotus legden namens de zussen van Clark bloemen bij het monument. Ook enkele bloedverwanten bij de onthulling van het monument aanwezig, evanals Clive Chapman en Bob Dance, jarenlang chefmonteur bij Team Lotus in de Formule l en 2. Classic Team Lotus is jarenlang in de Historische autosport actief om de Lotus traditie hoog in het vaandel te houden. In het FIA Classic Formule l kampioenschap komen prachtige F1 bolides aan de start die in vier klasses zijn onderverdeeld.
Klasse A: Auto’s gebouwd tot eind 1971
Klasse B non ground effect auto’s gebouwd na 1971
Klasse C Ground effect auto’s gebouwd na 1971
Klasse D auto’s met een vlakke bodem. Behalve Classic Team Lotus staan er in dit kampioenschap fraaie bolides zoals de legendarische Williams FWO7, Lotus 91 en McLaren MP4 aan de start. Wie denkt dat het hier om een demo gaat vergist zich. Er wordt serieus geracet.!

historic_f1_racing
Meer spektakel dan in de echte F1? Voormalig F1-ontwerper Tony Southgate
is als FIA Technical Delegate bij de serie betrokken. Dus men neemt de
Historische F1 bij de FIA serieus op!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet