Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: Bart Rietbergen bevestigt Champcarwedstrijd Assen 2008

Er doen de laatste dagen nogal wat geruchten de ronde betreffende Champcar. Zo zou promotor Bart Rietbergen bij het TT Circuit van Assen net de nieuwe Superleaque klasse als alternatief aangeklopt hebben. Autosport.nl heeft daarom afgelopen weekend contact met dhr. Rietbergen gehad.

Tekst en Foto Willem J. Staat

champcar_evenwicht
Blijft Champcar in balans of wordt de balans tussen Champcar en de IRL in de toekomst
hersteld?

Champcar op Assen gaat gewoon door
Bart Rietbergen: “Wij hebben een waterdicht contract met Champcar voor de eerst volgende vier jaar.Champcar op Assen gaat definitief door. Met België hebben wij gezien het resultaat van 2007 het contract niet verlengd. Wel lopen hiervoor onderhandelingen met andere partijen.” Positieve geluiden voor de Champcar-fans dus.

Anderzijds kan geen zinnig mens ontkennen dat zowel Champcar als de rivaliserende IRL in een behoorlijke crises steken. Nog nooit waren de team/rijderscombinaties zo laat bekend als dit seizoen. De stabiliteit van Champcar leed afgelopen seizoen onder de diverse rijderswissels bij de teams.

Crises
Het opstappen van wedstrijdleider Tony Cotman en Champcaratlantic kampioen Raphael Matos, die ondanks een premie van 2 miljoen dollar naar de rivaliserende Infiniti Proseries van de IRL overstapte heeft de afgelopen weken voor de nodige commotie gezorgd evenals het aanbod van Tony George om over gratis Dallara Honda-chassis te beschikken. Ook de recentelijke dreiging van het team van Newman Haas Racing om beide series eindelijk maar eens te laten fuseren, mag een uiting van frustratie genoemd worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan komt Newman Haas in 2009 in de IRL uit. Mochten beide series definitief een akkoord voor het seizoen 2009 bereiken dan zullen de betrokken partijen veel water bij de wijn moeten doen. En of Europa dan nog deel uitmaakt van de kalender moet worden afgewacht. De IRL-fractie zal in ieder geval geen voorstander zijn.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet