Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: FIA sluit spionagezaak McLaren-Ferrari af

McLaren kan opgelucht ademhalen. De mondiale automobielfederatie FIA heeft de gigantische spionagezaak rond de Britse renstal en de gebruikte technologische informatie van Ferrari afgesloten.

Daarmee komt er een eind aan een maandenlang durende controverse, waarbij McLaren uiteindelijk gestraft werd met een boete van honderd miljoen dollar en het verlies van alle punten om de constructeurtitel Formule 1.

Afgehandeld
Over twee maanden zou de FIA nog vergaderen over de McLaren-bolide van 2008. De internationale autosportkoepel zou de wagen aan een flinke inspectie onderwerpen en bekijken of deze geen overeenkomsten met de rivaliserende Ferrari-vierwieler zou hebben. De FIA heeft echter besloten de zaak nu als afgehandeld te beschouwen. De eerder voorgenomen vergadering is derhalve afgeblazen.

Excuses
Dit mede omdat de renstal van Ron Dennis vorige week in de openbaarheid flink door het stof is gegaan en haar excuses heeft aangeboden voor de zaak. Bovendien heeft McLaren aangegeven dat het de ontwikkeling van een aantal onderdelen van de 2008-bolide heeft stilgelegd vanwege het in bezit hebben van Ferrari-technologie.

Akkoord
De Scuderia Ferrari is akkoord dat de voor 14 februari 2008 geplande FIA-meeting over de nieuwe McLaren-wagen niet doorgaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet