Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Geheimzinnigheid rond Audi-test

audi_a4_dtm_test
Audi testte met 2007- en 2006-auto's op het circuit van Almeria

Audi houdt een waas van geheimzinnigheid omhoog over de testactiviteiten van afgelopen week op het circuit van Almeria in Spanje. “Je weet dat we niks zeggen, niet over wie er reden en niet over hoe het ging. We gaan nu allemaal van een vrij weekend genieten en dan in alle rust en zorgvuldigheid de testgegevens analyseren”, verklaarde sportpers-woordvoerder Jürgen Pippig op vrijdagavond. Nou beschikken we gelukkig over nog wel wat meer informatiebronnen binnen het DTM-circus, dus we kunnen in ieder geval een paar zaken melden.

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Allereerst dat er nog veel meer rijders in actie kwamen dan aanvankelijk werd gedacht. “Waarschijnlijk krijgt niemand alle namen op een rijtje, zoveel waren het er”, aldus een bron. Dat leidde tot nogal wat chaotische situaties: we weten van een rijder die op dinsdag eind van de middag een telefoontje kreeg dat hij die avond nog naar Almeria moest vliegen, omdat hij woensdag rond 12.00 uur al zou moeten rijden. Nou is Almeria niet zo gemakkelijk te bereiken als, bijvoorbeeld, Barcelona, dus moest de betreffende rijder op woensdag om 4.00 uur vertrekken om rond het middaguur op het circuit te arriveren en meteen in de auto plaats te nemen. Niet bepaald een optimale voorbereiding… Verder hoorden we dat de meeste rijders slechts uitermate weinig tijd in de auto tot hun beschikking kregen, en dat terwijl een DTM-auto voor verreweg het grootste deel van de genodigden volledig nieuw was. Christijan Albers reed, naar we vernamen, vooral op donderdag en was snel, zonder dat we daaraan verdere conclusies kunnen verbinden.

Al 18 namen bij elkaar
Naast de vier dames (Emma Kimiläinen, Rahel Frey, Nataca Gachnang en Steffi Halm) en de heren Christijan Albers, Filipe Albuquerque, Marco Bonanomi, André Lotterer, Johannes Stuck, Adrian Valles en Markus Winkelhock, die we vorige week al konden melden, kennen we inmiddels nog de volgende namen van rijders die afgelopen week in Almeria in actie kwamen: Alvaro Barba (Spanje, afgelopen seizoen Renault World Series bij Draco), Oliver Jarvis (Groot-Brittannië, Japans F3 en winnaar F3 Grand Prix Macau, TOM’s), Stephen Jelley (Groot-Brittannië, Brits F3, Räikkönen-Robertson Racing), Miguel Molina (Spanje, Renault World Series bij Pons), Jan Seyffarth (Duitsland, afgelopen seizoen Duitse Porsche Carrera Cup) en Dirk Werner (Duitsland, afgelopen seizoen kampioen in de GT-klasse van de Amerikaanse Rolex GrandAm-series bij Farnbacher-Loles). Dan hebben we er toch bij elkaar al 18… En wellicht duikt er de komende dagen nog meer informatie op.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet