Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
A1GP

A1GP: Ierland snelste, Jeroen Bleekemolen vierde in Zhuhai

a1gp_zhuhai_china2007

Op de eerste dag van de A1GP van het Chinese Zhuhai heeft Team Ierland de snelste rondetijd neergezet. Nadat Arie Luyendijk jr. in de rookie sessie de 15de chrono had laten noteren, kwam Jeroen Bleekemolen later op de dag tijdens de vrije training tot de vierde tijd.

Het circuit van Zhuhai in China is het decor voor de laatste A1GP-race van 2007. A1 Team Nederland is er op gebrand om deze race, op een voor A1GP nieuw circuit, een goed resultaat te scoren. Momenteel staat het team vierde in het kampioenschap.

Twee keer China
Met Sjanghai en Zhuhai heeft China net als vorig seizoen twee races op de kalender staan. Ditmaal is het voor alle coureurs en teams een volledig nieuw circuit. Degenen die het snelst bekend raken met de 4,3 kilometer lange baan waar eerder al races voor het FIA GT en Champ Car verreden werden, hebben dan ook een duidelijk voordeel.

Rookies
Luyendyk jr. beet op vrijdagochtend voor A1 Team Nederland het spits af. Tijdens de Rookie sessie van twee keer 25 minuten bleef Arie met een snelste ronde van 1.25,727 anderhalve seconde achter op de P1 van de Duitser Michael Ammermüller. Luyendijk kwam daarmee tot positie vijftien.

Vierde
Tijdens de officiële vrije training op vrijdagmiddag nam zoals gebruikelijk Jeroen Bleekemolen plaats achter het stuur. Achter de teams van Ierland, Canada en Duitsland noteerde ‘De Bleek’ de vierde tijd. De drie coureurs die voor hem eindigden, hadden echter allen het voordeel ook reeds als rookie te hebben gereden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet