Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: McLaren maakt excuses dat in 2008-wagen Ferrari-technologie zit

De saga rond de McLaren-Ferrari-spionage blijft maar doorgaan. De Britse renstal heeft nu toegegeven dat er in de Formule 1-wagen van 2008 technologische knowhow van de grote Italiaanse concurrent is gebruikt.
 
McLaren heeft inmiddels met het schaamrood op de kaken excuses aangeboden middels een brief aan de FIA. Deze internationale autosportfederatie heeft de excuses geaccepteerd en inmiddels aangegeven de spionagezaak zo snel mogelijk te willen afsluiten.

McLaren is dit seizoen al bestraft met een megaboete van honderd miljoen dollar. Bovendien raakte het alle behaalde punten in het conctructeurskampioenschap 2007 kwijt. Na de spionageaffaire besloot de FIA de stal van Ron Dennis ook voor 2008 goed in de gaten te houden.
 
Nu geeft McLaren dus toe dat er in de ontwikkelde wagen voor komend seizoen wel degelijk Ferrari-kennis is gebruikt. Om te voorkomen dat de McLaren editie 2008 teveel knowhow van Ferrari zal hebben, heeft McLaren richting de FIA voorgesteld om de ontwikkeling van de bolide op enige punten te stoppen.

Ferrari respecteert het idee van de FIA om de spionagezaak zo snel mogelijk af te sluiten. Het Italiaanse team heeft echter wel aangegeven dat het de gerechtelijke stappen jegens de personen die bij de spionagezaak betrokken zijn, wil doorzetten.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet