Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Alonso terug naar Renault, Piquet junior tweede rijder in 2008

alonso_hamilton_tv
Fernando Alonso (links) zal in 2008 zijn rivaal Lewis Hamilton (rechts) gaan bekampen met
een Renault F1.


De kogel is eindelijk door de kerk. Fernando Alonso gaat in 2008 voor de Formule 1-stal van Renault rijden. Daarmee keert de Spanjaard terug naar het team waar hij in 2005 en 2006 wereldkampioen is geworden. Nelson Piquet junior wordt de tweede rijder bij de formatie van Flavio Briatore.

Tekst: Marc Kok

Met de komst van Alonso is een langdurige speculatie beëindigd. Al maandenlang deden de geruchten de ronde dat de bij McLaren na één seizoen opgestapte piloot zou terugkeren bij de door ING gesponsorde formatie van Renault.

Romain Grosjean reserve
Renault neemt dus ook afscheid van Heikki Kovalainen en Giancarlo Fisichella. Deze twee Renault F1-rijders van 2007 zullen ook geen reserverol gaan vervullen. Die positie wordt in 2008 namelijk ingevuld door Romain Grosjean. De Fransman veroverde dit jaar de titel in de Formule 3 Euroseries.

'Welkom terug Fernando'
Flavio Briatore is heel blij. "Fernando en Nelsinho zullen een van de meest spectaculaire line-ups van de Formule 1 gaan vormen’’, stelt de teambaas in een door ING opgestelde verklaring. "We zijn erg blij dat Fernando terugkeert. Wij heten hem van harte welkom bij het team waar hij zijn grootste successen heeft geboekt.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet