Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Renault schuldig tijdens hoorzitting FIA maar krijgt geen straf

renaultf1_top

Het Formule 1-team van Renault mag de handjes dichtknijpen. De formatie van Flavio Briatore is gisteren tijdens een hoorzitting van de FIA in Monaco schuldig bevonden aan het breken van artikel 151c van de Internationale Sport Code, maar krijgt niettemin geen straf opgelegd.

Volgens de World Motor Sport Council van de FIA heeft Renault wel degelijk artikel 151c van de ‘International Sporting Code’ gebroken. Dit bleek tijdens de hoorzitting waar de Franse renstal zich moest verantwoorden voor het in bezit hebben van intellectuele eigendom van McLaren. Het bewuste artikel refereert aan het in diskrediet brengen van de autosport.

Geen bewijs
Renault krijgt echter geen straf opgelegd omdat niet bewezen kan worden dat het de beschikbare McLaren-info heeft gebruikt voor hun eigen wagen. McLaren kreeg afgelopen zomer aanvankelijk ook geen straf voor het in bezit hebben van Ferrari-info. Pas later, toen er emailcontact tussen de McLaren-rijders Fernando Alonso en Pedro de la Rosa en sms-verkeer tussen Nigel Stepney en Mike Coughlan werd ontdekt, kwam er een vervolghoorzitting. Daar kreeg de Britse stal vervolgens een megaboete van 100 miljoen dollar opgelegd. Tevens moest het team alle constructeurspunten inleveren en verloor het daarmee de wereldtitel voor F1-teams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet