Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ralf Schumacher wil graag naar McLaren

Ralf Schumacher zou dolgraag de overstap maken naar de Formule 1-renstal van McLaren. De jongere broer van Michael noemt het tweede stoeltje naast Lewis Hamilton de meest begeerde in het Formule 1-circus.

ralf
Ralf in de Toyoto F1 dit jaar.

'Superauto'
Het is natuurlijk zeer de vraag of McLaren wel zit te wachten op de zesvoudige Grand Prix-winnaar, die het afgelopen jaar bij Toyota bar weinig heeft laten zien. Ralf Schumacher noemde tijdens een interview met een Duits blad de McLaren ‘een superauto’. "En wie wil daar niet inzitten’’, stelde hij retorisch over de vacante plek, die is ontstaan na het opstappen van Fernando Alonso.

'Nog steeds competitief'
De 32-jarige ‘Schumi II’ zegt tot nu toe nog geen contact met McLaren te hebben gehad. Hoewel Toyota na een slecht seizoen 2007 niet met hem doorwil, durft Schumacher niettemin te beweren dat hij nog steeds competitief genoeg is. Sterker: Hij denkt best kans te maken om Lewis Hamilton te verslaan.

Lachers
Met dit soort opmerkingen krijgt Schumacher, die onlangs bij Toyota is vervangen door Timo Glock, waarschijnlijk alleen maar de lachers op zijn hand. De kans is miniem dat McLaren zich zal inlaten met een rijder die al een tijdje over zijn hoogtepunt heen lijkt. Jeugdige rijders zoals Heikki Kovalainen lijken beduidend meer in de running om de tweede stoel bij McLaren voor 2008 te gaan opvullen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet