Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: McLaren stelt dat Renault voordeel heeft gehad van data

Volgende week donderdag moet de Formule 1-renstal van Renault zich bij de FIA verantwoorden over het in bezit hebben van McLaren-data. Hoewel Renault-teambaas Flavio Briatore wil doen voorkomen dat alles reuze meevalt, denkt het McLaren-kamp daar toch anders over.

renaultf1_actie
De Renault F1-bolide van 2007.

Bewijzen
McLaren, dat dit jaar zelf een megastraf (100 miljoen dollar boete en geschrapt uit het constructeurskampioenschap Formule 1) kreeg voor het in bezit hebben van Ferrari-gegevens, denkt dat Renault duidelijk heeft geprofiteerd van de data van de Britse formatie. Het team van Ron Dennis stelt bewijzen in handen te hebben.

Gevoelige info
Een van de spillen in de nieuwe F1-saga zou Phil Mackareth zijn. Deze voormalige medewerker van McLaren zou vorig jaar flink wat McLaren-materiaal naar Renault hebben doorgespeeld. Waarbij veel info, inclusief bijna achthonderd tekeningen, van de McLaren-bolides uit 2006 en 2007 zou zijn uitgewisseld. McLaren stelt tevens dat de gevoelige info zou zijn besproken tussen 18 belangrijke stafleden van de Franse renstal.
 
Buigen
De FIA zal zich 6 december over dit nieuwe, zeer beladen Formule 1-hoofdstuk gaan buigen. Mocht Renault schuldig worden bevonden, valt een nieuwe megaboete zeker niet uit te sluiten.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet