Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
A1GP

A1GP: Winst Zwitserland, Jeroen Bleekemolen mist nipt podium in hoofdrace (update)


Afgeslagen motor
Met nog 8 ronden te gaan, komt Bleekemolen binnen. Ondertussen krijgt Oliver Jarvis een drive-through. Na de bandenstop slaat de wagen van Jeroen helaas voor hem af! Hij wordt weer aangeduwd en komt achter Jarvis (die zijn straf nog moet incasseren) de baan op. Jeroen ligt dus achter Zwitserland, Brazilië en Frankrijk op een virtuele vierde plaats.

Kamikazepiloot
Ondertussen begint Michael Ammermuller een aardige naam als kamikazepiloot op te bouwen. Voor de derde keer vandaag beukt hij aan de binnenkant een tegenstander (Tsjechië nu) voorbij. Deze actie zorgt ervoor dat de Duitser na afloop wordt gediskwalificeerd. Drie vermijdbare botsingen op zondag is iets te veel van het goede, vindt de wedstrijdleiding.

Vers rubber
Met een 1,49,3 is Jeroen op vers rubber 1,6 seconde rapper dan de Braziliaan. Maar door het lange doorrijden is hij wel de nodige tijd kwijtgeraakt. De vraag is of hij dat in de vijf laatste rondjes kan goedmaken. Zwitserland leidt soeverein met 7 seconden voorsprong op Jimenez. Frankrijk heeft reeds tien tellen achterstand op leider Jani, terwijl Jeroen Bleekemolen 2,6 seconden toegeeft op de Fransman Duval. Kan Jeroen nog voor het podium gaan?

Dubbel
Neel Jani met Team Zwitserland pakt de dubbel door na de sprintwedstrijd ook de hoofdrace te winnen. Brazilië pakt net voor Frankrijk de tweede stek. Bleekemolen komt 1,3 seconde te kort voor het podium. Jonny Reid van Nieuw-Zeeland ziet na al zijn pech een mooie inhaalrace beloond met toch nog drie kampioenschapspunten dankzij P8. Oliver Jarvis pakt in de allerlaatste bocht nog P10 af van Team Amerika en op de valreep nog een puntje. Na afloop krijgt Jarvis voor inhalen in de pitstraat tijdens de eerste verplichte stop een twee seconden tijdstraf waardoor hij uiteindelijk toch nog buiten de punten (P12) valt.

Ranglijst
Zwitserland stijgt met 61 punten naar de leiding van het klassement. Bleekemolen (39) staat, achter Frankrijk (53) en Nieuw-Zeeland (46), op plek vier in het tussenklassement na drie raceweekenden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet