Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Groeten uit Daytona 3

daytona_groep
Zo zie je ze niet vaak bijen: 917's, 956's, 962's, 904's, 906'en en 908's tijdens de Porsche Rennsport Reunion III in Daytona (Foto: Rich Chenet/Porsche Cars North America)

Inmiddels is het prachtig weer geworden in Florida, nadat er de afgelopen dagen onder de invloed van orkaan Noel (die Florida net miste) nogal wat buien waren. De Porsche Rennsport Reunion is in volle gang en alle auto's zijn ook gearriveerd. Dat was nog niet het geval op donderdag, toen bovenstaande groepsfoto werd gemaakt, maar het plaatje is toch wel heel bijzonder.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


daytona34

Op vrijdag was er de officiële opening van het evenement en de begroeting van alle rijders, die zich op het podium verzamelden. We hebben geen volledige lijst, maar hier niettemin een kleine selectie: Dick Attwood, Vic Elford, George Follmer, Willi Kauhsen, Gérard Larrousse, Jackie Oliver, David Piper, Gijs van Lennep, Derek Bell, David Hobbs, Brian Redman, Jürgen Barth, Vern Schuppan, Rudi Lins, Björn Waldegaard, Timo Bernhard, Patrick Long en Elliot Forbes-Robinson.

daytona35

Een van de hoogtepunten van de zaterdag is het concours d'élégance, waarbij alle deelnemende auto's staan opgesteld voor de pitmuur. Als prijzen voor de winnaars in de diverse klasses is er een bronzen model van een 962.

daytona36

De eigenaar van de "Best of Show", de mooiste auto, kan rekenen op een verzilverde 962-replica.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet