Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Activiteiten tussen de races door

dtm_windsurfen

Teams en coureurs uit de DTM hebben ook tussen de races door genoeg te doen. Zo was de DTM afgelopen weekend vertegenwoordigd tijdens de wereldbeker windsurfen in de kustplaats Westerland op het populaire en trendy Duitse vakantie-eiland Sylt. Coureurs Tom Kristensen, Mike Rockenfeller en Daniel la Rosa waren er aanwezig en ontmoetten er onder andere surflegendes Robby Naish en Björn Dunkerbeck. Het Audi Sport Team Rosberg zorgde voor een pitstopdemonstratie met de auto van Rockenfeller.

Tekst: René de Boer
Foto's: PR


larosadunlop

Eerder in de week bracht Mercedes-coureur Daniel la Rosa een bezoek aan de Dunlop-fabriek in Hanau, tevens de woonplaats van de 21-jarige rijder. Tijdens zijn bezoek werd in Hanau de 1.111.111e Dunlop SP SportMaxx-band geproduceerd. Bij de ontwikkeling van deze sportieve band voor het topsegment heeft Dunlop gebruik gemaakt van de kennis en ervaring uit de DTM. Bij Dunlop in Hanau werken 2.200 mensen, die zo'n 22.000 banden per dag (!) produceren.

audi_dtm_oktoberfest

Audi was ook aanwezig op het bekende Oktoberfest in München. DTM-Coureurs Christian Abt en Martin Tomczyk, sportwagenrijder Marco Werner en sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich waren er, traditioneel in Beierse klederdracht met Lederhose. Bij de botsauto's  - gezien de turbulente ontwikkelingen bij de meest recente DTM-race in Barcelona wel heel symbolisch - zijn er enkele voertuigen in de kleuren van de Audi-DTM-auto's uitgevoerd. Een andere Audi-coureur, Mattias Ekström, was aanwezig bij de finale van het Zweeds toerwagenkampioenschap (STCC), waar Audi eveneens actief is. Ekström reed er demonstratieronden met zijn A4 DTM, waarbij hij onder andere de Zweedse topskiër Jens Byggmark als passagier meenam.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet