Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Rob Slotemaker nog niet vergeten

Er zijn van die momenten in de geschiedenis van de autosport die zoveel indruk maken dat het lijkt alsof het gisteren gebeurde. Eén van die momenten is voor de wat oudere autosportliefhebber ongetwijfeld het tragische ongeluk waarin Rob Slotemaker in zijn Camaro op het circuit van Zandvoort om het leven kwam . Toch is dat inmiddels alweer 28 jaar geleden.

Tekst en foto: Onno van Middelkoop

slotemaker_im

Zondag 16 september werd ter nagedachtenis aan de markante coureur een krans gelegd bij de maquette in de hoofdingang van het Circuit Park Zandvoort. Wethouder Wilfred Tates en Leo Krippendorf van Slotemakers anti-slipschool plaatsten de krans in het bijzijn van directeur Gerard van Oers en de instructeurs van Slotemakers anti-slipschool.

Slotemaker heeft veel betekend voor de Zandvoortse gemeenschap en de autosport. Niet alleen met zijn beroemde slipschool, ook richtte hij in 1958 samen met Henk van Zalinge de legendarische Autorensportschool Zandvoort op. Hij “scoutte” vele talenten, die hij persoonlijk onder zijn hoede nam. Jan Lammers is daarvan natuurlijk het beste voorbeeld. Mooi om te zien dat Slotemaker ook na 28 jaar niet vergeten is!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet