Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Mollekens en Hart pakken pole voor 24u van Zolder

In de vierde en laatste kwalificatie voor de 24 Uren van Zolder die a.s. weekend verreden wordt, pakte Kurt Mollekens met de PK Carsport Corvette Z06-R de pole. Naast de vaste bezetting van Anthony Kumpen en Bert Longin maken Mollekens en David Hart dit weekend eveneens deel uit van het PK Carsport Team.

Tekst en foto's: Willem J. Staat

mollekens_pole

Pole voor Mollekens
“Ik kreeg er gewoon kippenvel van, zo spannend was het, verklaarde een enthousiaste David Hart na de vierde kwalificatie. Hart won zoals bekend de laatste twee edities van de 24 Uren van Zolder met het SRT Team. De eerste twee kwalificatiesessies vonden onder natte omstandigheden plaats, terwijl bij de laatste twee kwalificaties de baan volledig opdroogde. In de derde kwalificatie zorgde Marc Duez met de GPR Porsche 997 voor het nodige spektakel en was met een tijd van 1.40.804 de snelste man. Toen de baan na de middagpauze opdroogde was het duidelijk dat er onder de 1.40 gereden zou gaan worden. Lange tijd hield de Mosler MT900 GT3 van Vincent Radermecker de pole in handen, maar in de allerlaatste seconde pakte KTR-teambaas Kurt Mollekens met een tijd van 1.33.993 de pole.

Teleurstellend aantal inschrijvingen
Omdat de Belcar Original overgestapt is naar de z.g. FIA GT3 reglement kent deze editie in tegenstelling tot het verleden een teleurstellend aantal inschrijvingen. Slechts 29 bolides staan ingeschreven, waarvan 17 in de GT3 klasse(B1), zes in de B2 klasse en 6 in de B3 klasse. Ook vinden er dit weekend een aantal andere evenementen zoals de 24 Uren van Silverstone en een FIA GT-wedstrijd in Adria waaraan ook Anthony Kumpen en Bert Longin deelnemen. Kumpen en Longin, die gisteren aan de eerste trainingen deelnamen, keren zaterdagnacht uit Adria terug, waarna zij zich op de 24 Uur van Zolder zullen concentreren. De openingsverantwoording ligt dus geheel bij Kurt Mollekens en David Hart. De Mosler MT 900 GT3 van Vincent Radermecker, Stephane Lemeret, Eric v.d. Poele, en Christophe Bouchut kwalificeerde zich met een tijd van 1.34.017 als tweede. De AD Sport Viper kwalificeerde zich met Jan Heylen, de gebr. Wauters en Raf Vanthoor met een tijd van 1.34.301 als derde voor de 24 Uren van Zolder. De Racing for Belgium Aston Martin DBR S9 van Marchal, den Otter, Coekelberghs en Sterkcx kwalificeerde zich met een tijd van 1.36.478 als zevende, terwijl de combinatie Hilllebrand-Hahn-Van Sande-Paltalla zich met een G-Force Porsche 997 GT3 Cup als achtste kwalificeerde. Volgens het geruchtencircuit zou de 24 Uren van Zolder in 2008 geen deel meer uitmaken van de Belcar Original kalender. In Engeland en Frankrijk bestaat het SRO GT Kampioenschap uit twee éénuurswedstrijden. Mogelijk dat dit formaat in 2008 ook in de Belcar Original gehanteerd gaat worden. De 24 Uren van Zolder zou volgens het geruchtencircuit in 2008 openstaan voor deelnemers uit de Belcar Endurance Cup terwijl de GT3’s eveneens normaal toegelaten zullen worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet