Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Twee spannende races leveren vier verschillende winnaars (lang)


480_donald_op_kop_8697

Niet spiegelen maar gassen
Grootste ‘profiteur’ van de startchaos is Donald Molenaar, die vanaf p7 naar de leidende positie schiet, om gelijk een groot gat te slaan. Achter Molenaar sluiten de als achtste gestarte Jacky van der Ende en Junior Strous aan. Daarachter zit Jaap van Lagen, die toeziet hoe Junior Strous een aanval doet op Jacky van der Ende. De aanval wordt echter afgeslagen en Strous moet een stukje langs de baan rijden.

480_ende_8746

Van Lagen profiteert en pakt p3. Vervolgens zet hij de druk op Van der Ende en passeert ook de Linder Racing-rijder.
Strijd is er genoeg in de V6, maar dit alles ontgaat leider Molenaar die in het begin een gat slaat, en dit gedurende de race gestaag uitbouwt.

480_molenaar_8771

Aan het einde van de rit bedraagt zijn voorsprong 22 seconden, na 14 rondjes. “Ik kon bij de start net om de mêlee heen en toen besloot ik niet meer in de spiegel te kijken en me te focussen op het rijden van 1:49’ers. Ik kreeg geen informatie van het team, want die wilden niet dat ik zou verslappen. Ik zag af en toe in een glimp dat de achtervolgers ver achter me lagen, dus ik wist dat ik veilig zat.”

Daarachter ontspint zich een spannend gevecht tussen Jacky van der Ende en Junior Strous, die om en om van positie wisselen. “Het was inderdaad een continu gevecht, dat ik uiteindelijk heb gewonnen door slim te rijden, want hij was eigenlijk gewoon sneller”, analyseerde Van der Ende.

480_ende_strous_8778

“Strous was op het rechte eind een stuk sneller en kon me zelfs buitenom passeren, maar ik pakte hem in de bochten steeds weer terug. Het is eigenlijk ongelofelijk om als tweede te eindigen, want de grip was niet goed, de auto liep niet en zat rondom helemaal in elkaar. Voor de tweede plaats teken ik dan ook zeker.”

De strijd ging oorspronkelijk om plaats drie, maar halverwege de race valt de als tweede rondgaande Jaap van Lagen plotseling terug en moet uiteindelijk zelfs zijn auto in het gras parkeren. “Ik had wederom een slechte start en werd door vier man gepasseerd, maar dat pakte uiteindelijk goed uit, want zo ontkwam ik aan de startcrash. Ik sloot aan achter Strous en pakte hem toen hij in contact kwam met Van der Ende. Toen zat ik achter Jacky. Ik was sneller, maar hij blokte. Ik kon hem echter toch passeren en lag veilig op p2 toen ik het idee kreeg dat mijn band leegliep. Achteraf bleek het de wielophanging te zijn die het langzaam aan het begeven was. Opeens schoot de auto rechtsaf de berm in en was het over. Maar desondanks heb ik enorm genoten van het racen in deze stoere klasse. Jammer dat ik het team niet met een podium heb kunnen belonen.”

Dringen voor plaats drie
Met Jaap van Lagen weggevallen krijgt Van der Ende dus de plaats terug die hij eerder verloor aan Van Lagen. “Hij haalde mij niet netjes in, dus dat hij nu uitviel was wel een beetje gerechtigheid.”

480_strious_8956

Met een flink gehavende wagen weet Van der Ende toch als tweede de finish te halen. De derde plek lijkt lange tijd te gaan naar Junior Strous, maar in de voorlaatste ronde valt hij plotseling terug en pakt Christiaan Frankenhout p3.

480_frankenhout2

Hij heeft echter Danny van Dongen nog in zijn kielzog, die in de laatste ronde zijn BRL tegen die van Frankenhout aanzet en hem passeert.
“Ik had de auto en banden in het begin van de race gespaard, en zo kon ik aan het einde nog aanvallen”, aldus Van Dongen. “Ik was sneller dan Frankenhout en was hem ook al een keer voorbij, maar toen maakte ik een foutje en pakte hij me weer terug. Het was al die tijd een mooi gevecht. In de laatste ronde probeerde ik hem nog te passeren en dat lukte, al moet ik wel bekennen dat ik hem heb geraakt.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet