Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: D’Ambrosio wint eerste race in Formula Master

scaled_e1188039622Cram Competition’s Jerome D’Ambrosio reed naar een overtuigende winst in de eerste race van de Formula Master (IFM) op het Duitse circuit van Oschersleben. Chris van der Drift en Norbert Siedler namen de andere podiumplaatsen voor hun rekening.

Vanaf de derde startpositie reed D’Ambrosio een fantastische race. Ondanks zijn ruime voorsprong in het klassement schuwde de Belg de gevechten niet. Na een spannend gevecht met poleman Van der Drift, de wagen raakten elkaar zelfs, passeerde D’Ambrosio onze landgenoot buitenom in de eerste bocht en reed daarna onbedreigd naar zijn derde winst dit seizoen. "Ik zag dat D'Ambrosio op een zeker moment Persiani inhaalde en toen duurde het niet lang meer voordat hij bij mij achterop zat", vertelde Van der Drift. "Bij zijn eerste inhaalpoging kon ik hem nog terugpakken, maar de tweede keer moest ik hem wel voorbij laten gaan. Hij was zóveel sneller, daar was gewoon geen houden meer aan. Maar ik ben met mijn tweede plaats wel tevreden. Na alle problemen van de afgelopen races ben ik blij dat ik weer eens op het podium sta!"

Landgenoot Nick de Bruijn eindigde als elfde en had een vrij saaie race. "De gaten waren al snel te groot om nog naar voren te kunnen rijden. Het was 45 minuten saai", zei hij. 

Voor Dominick Muermans was de race al na vijf ronden ten einde na een aanrijding met de Braziliaan Claudio Cantelli. "Jammer, want we hadden de afstelling eigenlijk heel goed voor elkaar nadat we wat wijzigingen aan de afstelling hadden doorgevoerd", aldus Muermans.

International Formula Master – Ronde 11 Oschersleben
1. Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition
2. Chris Van der Drift (NED), J.D. Motorsport
3. Norbert Siedler (AUS), ADM Motorsport
4. Marcello Puglisi (ITA), Promotorsport
5. Luca Persiani (ITA), Scuderia Fama
6. Arturo Llobell (ESP), Cram Competition
7. Pierre Ragues (FRA), Euronova Racing
8. Marco Bonanomi (ITA), Euronova Racing
11. Nick de Bruijn (NED), ISR
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet