Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Bavaria City Racing weekend succesvol afgesloten

Het Rotterdamse autosportspektakel Bavaria City Racing kende volgens de organisatoren ruim 500.000 toeschouwers. Organisator Robert Heilbron toonde zich na afloop uiterst tevreden.

Tekst Willem J. Staat
bavaria_city
Je kon in Rotterdam de afgelopen dagen niet aan Bavaria City voorbij. Foto: Willem
J. Staat

Rotterdams autosportspektakel positief afgesloten
De derde editie van Bavaria City Racing is uitstekend verlopen. Ondanks de slechte voorspellingen bleef de regen weg. “Ik vind dat we maar meer klimaat neutraal bijeenkomsten moeten houden, dan zijn we in ieder geval van goed weer verzekerd” grapte organisator Robert Heilbron na afloop. Ruim een half miljoen mensen konden in de Rotterdamse stadskern benzine-en doughnut geuren opsnuiven. Robert Doornbos, Heikki Kovalainen, Jeroen Bleekemolen, Nelson Piquet jr brachten de Rotterdammers met spectaculaire demo’s op de topjes van hun tenen. Spyker-coureur Adrian Sutil was met het in extase brengen van de fans iets te enthousiast geweest, want zijn auto lichtelijk vlam en moest snel geblust worden. Een licht beschadigde side-pod van de Spyker was het resultaat. Christijan Albers was enorm blij het racestuur weer ter hand te nemen, want hij meer rondjes door de Rotterdamse straten dan gepland.

ca_brug
Het moment waarop Albers evenals het publiek de afgelopen jaren gewacht heeft.
Foto: Willem J. Staat

Ook vanuit Moskou is inmiddels belangstelling getoond. Een Russische delegatie was bij het Rotterdamse spektakel aanwezig. Robert Heilbron: “Het is natuurlijk enorm moeilijk, maar het zou ontzettend mooi zijn indien een dergelijk evenement ook in Moskou plaats zou kunnen vinden. Wij werken er in ieder geval hard aan, hoewel het een moeilijke materie is.” Ook in 2008 zal Bavaria City weer in Rotterdam plaatsvinden. Robert Heilbron: “Wij hebben een contract met Bavaria voor 2008 en wij zijn daar ontzettend blij mee.”

ferdinand
Niet alleen voor Robert Doornbos was Rotterdam een thuisrun, maar ook voor
Ferdinand Kool met de BRL V6. Foto: Willem J. Staat

Racesalon eveneens succesvol!
De ING Racesalon die dit jaar voor het eerst in de Rotterdamse Ahoy-hallen plaats vond loste bij de organisatoren alle verwachtingen in. Men had op 20.000 toeschouwers gemikt, “Er kwamen meer dan 18.000 bezoekers, en je kunt stellen dat de verwachtingen voor de editie volledig zijn ingelost” aldus Heilbron. Het hoogtepunt van de dag was de demo van Robert Doornbos, die in zijn geboortestad, de Champcar demo-auto stilzette, en op een doughnut na het Rotterdamse publiek op een originele one-man show trakteerde. “Voor mij als organisator het absolute hoogtepunt” verklaarde Heilbron achteraf. Maar ook bij Nelson Piquet jr. kwamen er bij het afsluiten van Bavaria City Racing emotionele gevoelens op. De Braziliaanse “Nederlander” kreeg van de Rotterdammers een staande ovatie waarna Piquet emotioneel richting paddock rolde. Mooier kon eigenlijk niet. Heikki Kovalainen, die kort voor de demo arriveerde, verklaarde een dergelijk evenement fantastisch te vinden. “Maar omdat je niet weet wat je te wachten staat en je kunt veel gemakkelijker crashen.” Die bleven Bavaria City Racing bespaard.

streetfighters
Prachtig gezicht in de Rotterdamse straten. Foto: Willem J. Staat

Ook Premier Balkenende en Burgemeester Opstelten waren traditiegetrouw bij dit evenement aanwezig. Deze hoogwaardigheidsbekleders vielen geen fluitenconcerten ten deel, maar een warm applaus zoals het een goed autosportfan betaamt.

piquet_2
Nelson Piquet jr. voelde zich helemaal thuis in Rotterdam. Voor de Nederlandse fans
is hij toch een Nederlander?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet