Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Internethommage Grand Prix-held Carel Godin de Beaufort

Carel Godin de Beaufort, de legendarische racende jonkheer uit de jaren vijftig en zestig, heeft eindelijk een eerbetoon op internet gekregen. De website die is gewijd aan zijn leven en prestaties is vandaag officieel in de lucht gegaan, precies 43 jaar nadat hij als gevolg van een zwaar ongeluk op de Nürburgring in een ziekenhuis in Keulen overleed.

carel_portretje

De site www.carelgodindebeaufort.nl is volgens de makers Marcel Visbeen, Dennis Drenthe en Mattijs Diepraam een hommage aan de kleurrijkste Grand Prix-coureur die Nederland ooit heeft gekend. Carel Godin de Beaufort was een rijzige aristocraat die het met zijn eigen Porsches opnam tegen de gevestigde orde. Hij deed niet mee om te winnen, maar nam zijn vak wel uiterst serieus en werd daarvoor gerespecteerd door zijn collega’s. Hij wilde het vooral zélf doen en wordt daarom ook wel de laatste gentleman racer in de F1 genoemd.

Anekdotes
Carel Godin de Beaufort stierf op dertigjarige leeftijd, maar blijft tot op de dag van vandaag tot de verbeelding spreken. Niet alleen vanwege de heroïek van de underdog, de jonkheer was ook een levensgenieter en vrouwenliefhebber, die bovendien uitblonk in grappen en grollen. De feesten na afloop van de Grote Prijs van Nederland op het landgoed Maarsbergen, waar zijn familie sinds de 19e eeuw resideert, waren geliefd bij zijn vele vrienden uit de racewereld. De anekdotes die over hem de ronde doen, zijn talrijk en brengen steevast een schaterlach teweeg bij iedereen die ze voor het eerst hoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet