Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formido Swift Cup

Swift Cup: Wil je de champagne pas spuiten als ik de fles ook open heb? (lang)


480_start2_5130

Race 2
Zoals gebruikelijk is in de Formido Swift Cup, vertrekken de rijders in manche twee zoals ze in de eerste gefinisht zijn. Dat is natuurlijk kaassie voor Steve Kirsch, die dankzij zijn zege in de openingswedstrijd vanaf pole mag vertrekken. De Duitser profiteert optimaal van deze voorzet en pakt direct de leiding.

480_len_6666

Goed weg
Achter Kirsch is ook Len van Leeuwen weer goed weg. Startend vanaf P3 verliest Sandra Douma een plaats aan Bart van Raamsdonk. Karel Verspaget verschalkt daarachter Peter Schreurs.

480_raamsdonk_5131

Onder druk
Leider Steve Kirsch gaat verder waar hij in de eerste race was gebleven; een gat slaan. Len van Leeuwen daarachter komt vol onder druk te staan van Sandra Douma, die Bart van Raamsdonk weer is gepasseerd.

480_dekker_wijd_5172

Middenveld
Ook in het middenveld wordt er flink gevochten; de knokkende groepen zijn legio. Zo zien we Marcel Dekker wat wijd gaan en even later Kevin Westermeijer aantikken, die een spin maar nipt kan voorkomen.

480_dekker_tik1_5160

480_dekker_tik2_5162

480_dekker_tik3_5166

Dit laat de wedstrijdleiding echter niet ongemoeid en zij trakteren Dekker op een extra rondje door de pits. Ook Kevin Westermeijer is nog niet uitgemodderd, hij raakt in contact met Suzanne Jager. Voor de rijder van Verschuur is hiermee ook de wedstrijd afgelopen; Jager kan wel door.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet