Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Zege vooor PK Carsport tijdens Belcar Midsummer Race

Het team van PK Carsport heeft met de combinatie Anthony Kumpen/Bert Longin de Belcar Midsummer wedstrijd op Zolder gewonnen. De Mosler MT900 van Vincent Radermecker/Stephane Lemeret eindigde als tweede. Ron Marchal reed met de Racing for Belgium Aston Martin DBR S9 een fantastische wedstrijd. De Belcar Midsummer Race wordt speciaal op donderdag aan het eind van het schooljaar gehouden om de jeugd met de autosport kennis te laten maken.

Tekst en foto’s Willem J. Staat


kox-ritskes
De Lamborghini van Kox/Ritskes pakte sensationeel de pole

Lamborghini zorgt voor spektakel
De spectaculaire Lamborghini Gallardo GT van Marius Ritskes/Peter Kox zorgde voor het nodige spektakel en gaf bij zijn debuut in de Belcar Original een fantastisch visitekaartje af. In de allerlaatste minuten van de tweede kwalificatie pakte Peter Kox zoals bekend de pole maar vestigde met de tijd van 1.33.68 een nieuw GT3-record. Tijdens de openingsfase van de wedstrijd wist Ritskes de gevestigde Belcar-orde achter zich te houden. De Lamborghini-coureur wist de druk van Anthony Kumpen voor korte tijd te weerstaan, maar een onverklaarbaar sprongetje in de tiende ronde dwong de Belcar-debutant in een spin over de curbstones die jammerlijk in de muur eindigde. Ritskes komt zoals bekend ook in de ADAC GT Masters uit, en heeft in het verleden wat FIA GT3 en DSC-wedstrijden gereden, en was dan ook razend enthousiast. “Dit had ik nooit verwacht dat ik het hele veld zo lang achter mij kon houden, dit smaakt gewoon naar meer. Wij komen zeker dit seizoen nog een keer in de Belcar terug kondigde Ritskes aan. “Aan de 24 Uren van Zolder zullen wij zeker niet deelnemen, daar is ons team nog te jong voor. Voor volgend jaar zullen wij dit bestuderen.” De concurrentie is in ieder geval gewaarschuwd.

Schitterende wedstrijd Ron Marchal
De RFB Aston Martin DBR S9 pakte wederom een podium. De combinatie Ron Marchal/Philippe Jacobs eindigde keurig als derde. Ron Marchal: “Ik heb de auto in tiende positie aangeleverd gekregen en heb hem toen naar huis gereden. Hoogtepunt was natuurlijk de 57e ronde. Marchal wist in één ronde maar liefst drie concurrenten te verschalken en legde op deze manier beslag op het tweede podium dit seizoen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet