Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diverse klassen

NXT Gen Cup: Calvin de Groot bovenaan titelstrijd na vier races op de Norisring

podium norisring

Succes voor de Nederlandse deelnemers aan de NXT Gen Cup op de Norisring in Duitsland. Er stond een dubbel programma van vier wedstrijden te wachten voor de 16 deelnemers. Calvin de Groot kende een fantastisch debuut in deze elektrische race klasse door driemaal tweede te worden en de derde wedstrijd op zijn naam te schrijven. Daardoor mag de 20 jarige coureur als kampioenschapsleider naar de Nürburgring vertrekken waar op 17 en 18 augustus de volgende twee wedstrijden op het programma staan.

Tekst: Autosport.nl
Foto's: PR

Na een fraaie kwalificatie van Lukas Stiefelhagen wist de 16 jarige rijder de eerste wedstrijd op zijn naam te schrijven. Gestart als tiende vanwege de omgedraaide startopstelling voor de tweede wedstrijd reed de jonge rijder naar een derde plaats achter De Groot en de Deense winnaar Victor Nielsen. In de derde wedstrijd behaalde hij een tweede plaats achter De Groot. In de afsluitende race maakte Stiefelhagen contact met de gevreesde muur rond de Norisring en moest opgeven.

De jeugdige Greaham Hofmans uit Spaarndam scoorde in alle wedstrijden punten en staat met 34 punten achtste in de tussenstand.

norisring eerste bocht

“Het was een prima constant weekend met veel tweede plaatsen. Ik was voor het eerst hier op dit straten circuit en ik moest gedurende het weekend vertrouwen krijgen in de baan en de auto. Op het einde was ik de snelste op de baan. De auto voelde fantastisch aan en ik verbeterde mij iedere keer weer. Ik voel me erg blij hoe alles is verlopen.” vertelde Calvin de Groot na afloop.

Uitslag Race 1
Uitslag Race 2
Uitslag Race 3
Uitslag Race 4


stand mini

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet