Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT4: Eerste Porsche-zege in spektakelstuk op de Norisring

De laatste GT4 wedstrijd op de Norisring ontaardde in een spektakelstuk waarin het tot de laatste seconde spannend bleef. In een opmerkelijk duel om de overwinning zegevierde de combinatie Finn Zulauf(D/19)/Josef Knopp(CZ/20) voor het team van AVIA W&S Sport en behaalde daarmee de allereerste seizoensoverwinning voor het merk uit Zuffenhausen. Daarachter volgden de merkencollega’s Simon Birch(DK/17)/Denny Berndt(D/19) in hun Raazoon Racing Porsche 718 Cayman GT4 Turbo en de AVIA W&S Racing Porsche van de combinatie Max Kronberg(SGP/37)/Hendrik Still(D/36) Kronberg zegevierde tevens in het Trophy-klassement.


ADAC GT4 Germany, 5. + 6. Rennen Norisring 2024 - Foto: Gruppe C Photography

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: ADAC Motorsport


Eerste Porsche-zege in spektakelstuk op de Norisring
Vanaf pole gestart behield Finn Zulauf de leiding in het eerste wedstrijdgedeelte. Achter de snelle man uit de deelstaat Hessen wist Hendrik Still zich voorlopig van de tweede plek te verzekeren. Merkencollega Berndt startte vanaf de vierde startplek maar bevond zich al in de eerste ronde op P3. Tot aan de verplichte rijderswissel kwam er in deze volgorde weinig verandering meer. De crew van Razoon-more than Racing zorgde in de pitlane voor een uitstekende service waardoor Simon Birch de pitlane als tweede kon verlaten. De Deen zette vervolgens direct bij de leidende Knopp behoorlijk wat druk op de ketel. Knopp had na de reguliere stop van Zulauf de auto overgenomen. Op het 2.162 km lange parcours reden de Porsches dicht bij elkaar terwijl Birch constant probeerde om te passeren. Tegen het einde van de wedstrijd had ook Kronberg zoveel terrein goed gemaakt dat hij zich bij het leidende duo wist aan te sluiten. Het duel ontaardde in een uiterst spannende driestrijd maar in de wedstrijdvolgorde kwam geen verandering meer. De zege ging naar de combinatie Zulauf/Knopp die ook het juniorenklassement won.

ADAC GT4 Germany, 5. + 6. Rennen Norisring 2024 - Foto: Gruppe C Photography


De vierde plek ging naar de combinatie Ferdinand Winter(D/20)/Ivan Ekelchick(D/27 Beiden Wimmer Werk Motorsport) gevolgd door de Porsche merkencollega’s Tano Neumann(BG/49)/Alon Gabbay (ISR/20 beiden AVIA W&S Motorsport) en de Razoon-more than Racing Porsche 718 Cayman GT 4 van de combinatie Diego Stifter(I/20)/ Max Tarillion(A/19). De best geklasseerde AMG Mercedes GT4 werd bestuurd door de combinatie(GB/Alex Connor)/ Jan Philipp Springob(D/20 beiden CV Performance Group) De winnaars van de eerste wedstrijd op zaterdag, Michael Schrey(D/41)/Gabriele Piana(IT/37) eindigden met de Hofor by Bonk Motorsport BMW M4 GT4 als achtste. De combinatie William Tragurtha(GB/24)/ Emil Gjerdrum(N/17) eindigde met de CV Performance Group met een AMG Mercedes GT4 als negende. De Hofor by Bonk Motorsport BMW M4 GT4 van de combinatie Tim Reiter(D/25)/Leon Wassertheurer(D22) completeerde de Top 10.

ADAC GT4 Germany, 5. + 6. Rennen Norisring 2024 - Foto: Gruppe C Photography


Finn Zulauf – winnaar voor AVIA W&S Motorsport
“Eindelijk had onze eerste overwinning van het seizoen in de ADAC GT4 Duitsland al veel eerder moeten plaatsvinden. Josef deed het in de tweede helft van de race uitstekend en hield het hoofd koel, ook al stond hij onder grote druk. Veel dank ook aan het team dat ons van een geweldige auto heeft voorzien.”

Josef Knopp – winnaar voor AVIA W&S Motorsport
“Voor mij persoonlijk is het de eerste overwinning in de ADAC GT4 Germany. Ik kan niet beschrijven hoe geweldig dat voelt. We hadden een sterk tempo in de race. Maar ik moest tijdens mijn stint heel hard werken om vooraan te blijven. Tegen het einde had ik Simon achter mij in een fout laten maken. Dat gaf me wat rust.”

Denny Berndt – tweede plaats voor Razoon – more than Racing

“Ik ben erg blij met het podium. Mijn start was erg goed en verliep volgens plan. Daarna kon ik de voorlopers goed bijhouden. De pitstop was ook geweldig omdat we een positie konden goedmaken. Dat was een megateamprestatie.”

Simon Birch – tweede plaats voor Razoon – more than Racing

“De ADAC GT4 Duitsland is een extreem sterke serie. Ik ben dus dolgelukkig met het podium. Maar het zal zeker niet ons laatste podium hier zijn. Ik heb nog nooit op een stratencircuit gereden. De Norisring is een opmerkelijk racecircuit en erg leuk. Het duel met Josef was geweldig en heel dichtbij - helaas pakte het niet in ons voordeel uit."

Max Kronberg - derde plaats voor AVIA W&S Motorsport
"Ik had het niet voor mogelijk gehouden dat we het derde podium op de derde raceweekend. Hendrik had het in de kwalificatie al uitstekend gedaan en heeft de auto vervolgens in een veelbelovende positie aan mij overgedragen. Tegen het einde kon ik de leiders weer inhalen, maar kon er niet langs. Maar de derde plaats is nog steeds een fantastisch resultaat voor ons.”

Hendrik Still – derde plaats voor AVIA W&S Motorsport
“Het wordt bijna een zondagsritueel voor ons – in plaats van naar de kerk te gaan, gaan we elke zondag naar het podium (lacht). Max en het hele team hebben een geweldige prestatie geleverd. Dat was een klasse apart. Mijn race verliep vrijwel volgens het script en precies zoals we ons vooraf hadden voorgesteld. Het is natuurlijk jammer dat we bij de pitstop de tweede plaats verloren. We zullen achteraf zeker nog gedetailleerder analyseren of het mijn inlap was of de outlap van Max.”

List & Label Report
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet