Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Panis Racing wint 4-uurs-ELMS-race Imola (UPD: AO by TF wint na straf Panis)

#65 PANIS RACING - Oreca 07 - Gibson - European Le Mans Series - 4h of Imola - Autodromo Enzo e Dino Ferrari - Italy -
Winst voor Panis Racing in de vier-uursrace op Imola

Update 20.45 uur: Enkele uren na de finish is er flink gesleuteld aan de uitslag van de ELMS-race. De aanvankelijk winnende Panis Racing-Oreca kreeg een tijdstraf van 35 seconden (substituut voor een ‘drive through’) omdat Milesi na een ‘full course yellow’ te snel op het gas zou zijn gegaan. Daardoor zakt het team naar de vijfde plaats, terwijl de AO by TF-Oreca van Johnny Edgar, Louis Delétraz en Robert Kubica de overwinning erft. Vector Sport en Inter Europol completeren het podium, IDEC Sport (met Job van Uitert) eindigt als vierde. Ook in de GT3-klasse zijn de nodige straffen uitgedeeld, waaronder de aanvankelijk als derde geklasseerde Kessel-Ferrari, waarmee de Iron Lynx-Lamborghini nu derde is.
Oorspronkelijk bericht: Manuel Maldonado, Charles Milesi en Arthur Leclerc hebben voor Panis Racing de overwinning in de vier-uursrace van de European Le Mans Series in Imola behaald. Het trio met de nummer 65-Oreca werd de derde verschillende winnaar in de drie tot dusver dit seizoen verreden races. Algarve Pro Racing won met het trio Lentoudis/Bradley/Quinn de LMP2-Pro/Am-klasse. Matthew Richard Bell en Adam Ali wonnen voor Eurointernational de LMP3-klasse. De GT3-klasse leverde de overwinning op voor de Iron Dames-Porsche van Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto: ELMS

Zoals zovaak was de laatste pitstop met nog minder dan een half uur te gaan beslissend. Charles Milesi, die tot dan toe op de tweede plaats achter Louis Delétraz in de lange tijd leidende AO by TF-Oreca gereden had, kwam na de stops voor de Zwitser weer de baan op en reed vervolgens de overwinning naar huis. Delétraz, die de AO by TF-auto deelde met Johnny Edgar en Robert Kubica, eindigde op elf seconden als tweede. De Vector Sport-Oreca van Ryan Cullen, Stéphane Richelmi en Felipe Drugovich werd als derde geklasseerd. Job van Uitert werd samen met zijn IDEC Sport-teamgenoten Marcos Siebert en Reshad de Gerus vijfde, Niels Koolen werd met de Duqueine-Oreca twaalfde algemeen en negende in de klasse. Ook in Pro-Am was er ditmaal geen Nederlands podiumsucces weggelegd: Bent Viscaal werd samen met teamgenoten Giorgio Roda en René Binder achtste in de klase en 18e algemeen.

Hadden de Duqueines in de LMP3-klasse nog de eerste startrij in handen, in de race domineerden de Ligiers. Voor Eurointernational-rijders Matthew Richard Bell en Adam Ali was de winst in de LMP3-klasse de eerste seizoenszege. De Ligiers van Team Virage met startnummer 8 en Ultimate met nummer 35 eindigden als tweede en derde. In GT3 ging de winst naar Sarah Bovy, Rahel Frey en Michelle Gatting in de nummer 85-Iron Dames-Porsche, nadat Gatting in de slotfase Valentin Hasse-Clot in de nummer 59-Racing Spirit of Léman-Aston Martin achter zich wist te houden. De Fransman eindigde samen met Casper Stevenson en Derek DeBoer als tweede, voor het Kessel Racing-Ferrari-trio Kimura/Masson/Serra.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet