Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Charles Milesi behaalde de pole-position voor de ELMS-race op Imola

PANIS RACING / Charles MILESI (FRA) -European Le Mans Series - 4h of Imola - Autodromo Enzo e Dino Ferrari - Italy -
Charles Milesi behaalde de pole-position voor de ELMS-race op Imola

De nummer 65-Panis Racing-Oreca start morgen vanaf de pole-position voor de vier-uursrace op Imola, de derde seizoensronde van de European Le Mans Series, dankzij de pole-winnende tijd van 1:30,829 minuten, gereden door Charles Milesi. Hij bleef daarmee de nummer 25-Algarve Pro Racing-Oreca 0,132 seconde voor. De DKR-Duqueine behaalde de beste startplaats in LMP3, de weer herstelde Sarah Bovy behaalde met de Iron Dames-Porsche voor het derde evenement op rij de pole-postion in de GT3-klasse.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto’s: ELMS


De kwalificatiesessie moest worden onderbroken nadat James Allen met de nummer 30-Duqueine-Oreca, waarmee ook onze landgenoot Niels Koolen rijdt, bij Acque Minerale in de grindbak was gestrand. Na de herstart leek aanvankelijk Alex Lynn in de nummer 25-Algarve Pro-Oreca de beste papieren in handen te hebben, maar Milesi liet in de slotfase van de sessie zijn kwaliteiten zien en verwees Lynn naar de tweede plaats. Ook in de laatste momenten van de kwalificatie klom Felipe Drugovich met de nummer 10-Vector Sport-Oreca naar de derde positie. De beide Cool Racing-auto’s eindigden op de vierde en vijfde plaats.

In Pro-Am eindigde de nummer 77-Proton Competition-Oreca van Bent Viscaal bovenaan, dankzij de tijd van 1:33,093 van Giorgio Roda. Die bleef Rodrigo Sales in de nummer 29-Richard Mille by TDS Racing-Oreca ruim een halve seconde voor.

In LMP3 staan er twee Duqueines op de eerste startrij, met de nummer 4-DKR-Duqueine op pole dankzij de pole-winnende tijd van 1:37,776 minuten, gereden door Wyatt Brichacek, voor de WTM By Rinaldi Racing-Duqueine. Snelste Ligier was de nummer 15-RLR M Sport-auto.

IRON DAMES / Sarah BOVY (BEL) -European Le Mans Series - 4h of Imola - Autodromo Enzo e Dino Ferrari - Italy -
Sarah Bovy was wederom de snelste in de GT3-kwalificatie

De strijd om de GT3-pole ging tussen Sarah Bovy in de Iron Dames-Porsche en de Amerikaan Derek DeBoer in de Racing Spirit of Léman-Aston Martin, een duel dat de Belgische uiteindelijk met een marge van 0,127 seconde in haar voordeel besliste. De nummer 63-Iron Lynx-Lamborghini start vanaf de derde plaats. De race start morgen om 11.30 uur en is te volgen via de livestream op de ELMS-website.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet