Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: Debutant PTT by Schnitzelalm Racing op pole voor Hankook 12H Misano

Racingpixels - 12H Misano 2024
De PTT by Schnitzelalm Racing-Mercedes start morgen vanaf de pole-position in Misano

Het Pools/Duitse team PTT by Schnitzelalm Racing start met Martin Kaczmarski, Mateusz Lisowski en Jay Mo Härtling in de Mercedes-AMG GT3 vanaf de pole-position voor de Hankook 12H Misano. Het trio kwam in de kwalificatie tot een gecombineerd gemiddelde van 1:35,041 en gaf daarmee de Herberth Motorsport-Porsche van Scott Noble, Ralf Bohn en Jason Hart met 0,278 seconde het nakijken. De Hofor Racing-Mercedes van Michael Kroll, dochter Chantal Prinz, schoonzoon Alexander Prinz alsmede Maximilian Partl en Kenneth Heyer start als derde. Het enige Nederlandse team in het 27 auto’s sterke veld is Red Camel-Jordans.nl, dat met Ivo, Rik en Luc Breukers en Fabian Danz in de Cup-Porsche als 14e algemeen en als derde in de Porsche Cup-klasse start.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto’s: Creventic


Aan het eind van de eerste van de in totaal drie kwalificatieheats stond de Hofor Racing-Mercedes nog bovenaan, maar in de tweede heat nam de PTT by Schnitzelalm-Mercedes de eerste plaats over. Vervolgens kwam de Herberth-Porsche nog dichtbij, maar uiteindelijk behaalde het Pools/Duitse Mercedes-team bij de eerste deelname aan een race van de 24H Series gelijk ook de eerste pole-position. Het is tevens de zesde verschillende pole-sitter in de zes evenementen tot dusver dit seizoen.

24H Series 2024 Misano 12hrRacingpixels - 12H Misano 2024
De nummer 903-RedAnt-Porsche start vanaf pole in de 992-klasse

Achter de eerste elf auto’s, allemaal uit de GT3-klasse, heeft het Belgische team Red Ant Racing de eerste twee plaatsen in de Porsche 992-Cup-klasse in handen, met de beste uitgangspositie voor de Porsche met het startnummer 903 met Yannick en Ayrton Redant en Kobe de Breucker als rijders. De Red Camel-Jordans.nl-Porsche van de familie Breukers en Fabian Danz start als derde in de Porsche-klasse, voor de RPM Racing-Porsche als snelste uit de 992-Am-divisie, ditmaal zonder Patrick Huisman.

Snelste, want tevens enige GTX-auto is de Vortex V8 op de 19e startplaats algemeen. De StreetArt-Aston Martin heeft de pole-position in de GT4-klasse in handen, de Ginetta G55 van CWS Engineering start vanaf de eerste plaats in de TCE-divisie en de TCX-klasse, die in Misano echter maar uit twee auto’s bestaat. De race start morgen om 10.00 uur en eindigt twaalf uur later. Een livestream is te vinden op het YouTube-kanaal van de 24H Series.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet