Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diverse klassen

Calvin de Groot maakt stap van Ford Fiesta’s naar NXT Gen Cup

koeten calvin

Begin 2024 introduceerde Bas Koeten Racing een nieuw programma: Motorsport Techlabs. Ontwikkeling van crew, rijders én innoverende technieken zijn daarin de speerpunten. De nieuwste stap die hierin wordt aangekondigd, is de samenwerking met coureur Calvin de Groot die deze week aankondigde dit seizoen deel te nemen aan de NXT Gen Cup, de eerste 100% elektrische toerwagenklasse van de wereld. Komend weekend gaat de jonge Westfries tijdens het prestigieuze DTM-evenement op de Norisring van start.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto’s: Bas Koeten Racing

calvin actie


Jelle Koeten: “Bij Bas Koeten Racing komen mensen, ambities, kennis en techniek samen. Het succes van een race-evenement hangt grotendeels af van kennis, ervaring en onderlinge samenwerking van coureurs én crew. Daarom is talentontwikkeling al jaren verankerd in onze organisatie. Het is een essentieel onderdeel van onze missie om telkens weer topprestaties te leveren op het circuit. Bovendien geloven wij dat stimuleren en ondersteunen van talent niet alleen de sport als geheel verrijkt, maar ook jonge coureurs en crew klaarstoomt voor een veelbelovende toekomst in de autosport of daarbuiten. Onze werkwijze werkt: jaar op jaar brengen we kampioenen voort in verschillende raceklassen. Wij bieden een opstap naar de hoogste niveaus van de autosport. Calvin heeft al meerdere jaren ervaring in de autosport en hij maakt nu een serieuze stap omhoog naar de NXT Gen Cup. Hierin gaan we hem ondersteunen omdat we geloven in de potentie van Calvin en de innovatie in de autosport willen aanjagen.“

de groot helm

Calvin de Groot: “Vorig jaar had ik niet durven dromen dat ik nu al deze stap naar de NXT Gen Cup zou maken. Dit voorjaar nam ik deel aan een collectieve testdag met deze 100% elektrische raceauto op het circuit van Misano en daar was ik in 7 van de 8 sessies de snelste. Het rijden in deze cupauto was fenomenaal en de gelijkheid in prestaties gaat sowieso zorgen voor waanzinnige races. Voor mij als rijder is het belangrijk dat ik me met gelijke wapens kan meten aan de andere coureurs. Vier DTM-evenementen met in totaal 12 wedstrijden zorgen voor een prachtig platform waarop me kan presenteren.”

de groot mini
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet