Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Carrera Cup Benelux

Schouten en Paque op herhaling in Porsche Carrera Cup Benelux


start porsche

Met elk één overwinning op Circuit Zandvoort herhaalden Nederlander Dirk Schouten (Q1 Trackracing) en de Belg Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance) hun successen van de seizoensstart van de Porsche Carrera Cup Benelux in Francorchamps. In Zandvoort was er ook volop aandacht voor het circuitdebuut van tweevoudig wereldkampioen rally Kalle Rovanperä (RedAnt Racing).


Tekst: aangeleverd bericht
Foto’s: PR


Na de ouverture in België voerde het tweede raceweekeinde van het seizoen de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux voor het eerst dit jaar naar Nederland. In het voorprogramma van de prestigieuze Duitse raceserie DTM stonden er twee wedstrijden voor de snelste merkencup van de lage landen op het programma. Het was een evenement met een hoog Porsche-gehalte, want ook de Duitse Carrera Cup werkte op Zandvoort twee races af.

Pole-positions voor Langeveld en Schouten

Dat Paque en Schouten ook op Zandvoort het tempo goed te pakken hadden, lieten ze al zien door elk eenmaal de snelste tijd te laten noteren in de beide vrije trainingssessies op vrijdag. In de kwalificatie was het echter Niels Langeveld (Q1 Trackracing), bezig aan zijn eerste seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux, die in 1:36,222 minuten de snelste tijd liet noteren en daarmee voor het eerst de pole-position in de klasse behaalde. “Ik heb hard gewerkt om het voor dit seizoen allemaal voor elkaar te krijgen.

langeveld

Dan hier voor eigen publiek de pole-position voelt heel goed”, aldus de rijder uit Sassenheim. Snelste rijder bij de ‘rookies’ was de Litouwer Domas Raudonis (Team GP Elite) als vijfde algemeen, snelste Pro-Am-rijder was Niels Troost (Team GP Elite). In de rangorde van de op-één-na-snelste rondetijden, bepalend voor de startposities van de tweede race van het weekeinde, eindigde Dirk Schouten bovenaan met een tijd van 1:36,481 minuten. De Duitser Colin Bönighausen, die als gastrijder met Bas Koeten Racing aan het weekeinde deelnam, was snelste ‘rookie’, Niels Troost liet ook ditmaal de beste tijd in de Pro-Am-klasse noteren.

startcrash

Startcrash in zaterdagsrace, Schouten soeverein naar winst
De eerste race van het weekeinde, op zaterdag in de namiddag, begon turbulent: na het uitdoven van het startlicht kwam Raudonis niet weg, waarop Kangro (Porsche Estonia) de stilstaande auto niet kon ontwijken. Ook Nick Ho (PG Motorsport) raakte bij het incident betrokken en moest de strijd staken. De wedstrijd werd onderbroken totdat de gestrande auto’s waren geborgen. Alle betrokkenen konden ongedeerd uitstappen, opnieuw een bewijs voor de hoge veiligheidsstandaard in de Porsche Cup-auto’s.

Bij de tweede startpoging kwam het veld wel goed weg, opnieuw nam Dirk Schouten de leiding, voor zijn teamgenoot Langeveld, de goed gestarte Zweed Robin Knutsson (NGT Racing) pakte de derde plaats. Schouten controleerde vervolgens de race aan de kop van het veld en reed na 17 ronden zijn tweede overwinning van het seizoen naar huis.

schouten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet