Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Podiums voor Hart/Hart, Jansen en Verzijlbergen tijdens Grand Prix de l’Age d’Or

CTC PHOTOCLASSICRACING 7601

David & Olivier Hart, Bas Jansen en David Verzijlbergen hebben op de Grand Prix de l’Age d’Or stuk voor stuk een goede indruk achtergelaten. De Nederlanders eindigden op het circuit van Dijon-Prénois allemaal op het podium van deze derde ronde van de Peter Auto-kampioenschappen. Alleen Group C en de Endurance Racing Legends ontbraken op het programma.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto’s: Peter Auto


Alfa GTA’s domineerden opnieuw in de Classic Touring Challenge, die het gat van de voormalige U2TC aardig weet te vullen. Daarbij hielden Max & Andrew Banks genoeg over op vader en zoon Hart. Bas Jansen zorgde voor nog meer Nederlandse aanwezigheid op het algemene podium door in zijn Ford Mustang als derde te eindigen, samen met Abraham Bontrup. De Ford Falcon van Karsten Le Blanc en Christiaen van Lanschot gaf er zeven ronden voor het einde de brui aan, maar werd nog wel als 24e geklasseerd.

CTC PHOTOCLASSICRACING 7628

In CER1 trokken David & Olivier Hart deze keer niet aan het langste einde, maar dat gold evenmin voor de gebroeders Banks. De Nederlanders werden vierde in hun Lola T70 Mk3B, terwijl de McLaren M6B van de twee broers zeven tellen tekort kwam op de Porsche 908 van Henrique Gempele en Marc de Siebenthal, die daarmee hun eerste CER1-overwinning wisten te boeken. De GT1-overwinning ging naar de Ford GT40 van Soheil Ayari en ‘Mr John of B’.

CER1 PHOTOCLASSICRACING 6236

De Tojs van Yves Scemama en Dominique Guenat waren in CER2 weer eens iedereen de baas, al hield Guenat maar één seconde over op een aanstormende Nigel Greensall in de Chevron B19 van John Emberson. Twee Porsche 935’s streden om de GT2-eer, waarvan het exemplaar van Dennis & Marc Busch het met vier tienden redden voor die van Emmanuel Brigand.

HTC PHOTOCLASSICRACING 6508

Scemama maakte er een dubbelslag van door ook in de Heritage Touring Cup te winnen. Zijn Capri RS3100 hield de BMW 3.0 CSL van Michael Kammermann en Sebastian Gläser op afstand. In hun 635 CSi domineerden Jean-Lou Rihon en Nick Padmore in de Groep A-klasse.

20LCUP PHOTOCLASSICRACING 5259

In de 2.0L Cup zette David Verzijlbergen samen met Lukas Bucher zijn goede vorm voort door opnieuw op het podium te eindigen. Deze keer werd het een derde stek, achter winnaars Kyle Tilley/Olly Bryant en Evgeny Kireev/Phil Quaife. Le Blanc en Van Lanschot konden helaas niet aan de start verschijnen in hun 911.

SIXTIES PHOTOCLASSICRACING 5409

Na de overwinning van de Jaguar E-type op Spa zette de Shelby Cobra in Dijon weer orde op zaken door met drie Daytona Coupé het podium van de Sixties Endurance te monopoliseren. Olivier Galant was de winnaar, met daarachter Erwin France en Harvey Stanley/Jeremy Cottingham. Daarachter volgden nog twee gewone Cobra’s voordat Chris Ward zich in de eerste E-type meldde.

GENTLEMENCHALLENGE1 PHOTOCLASSICRACING 0568

Tot slot trok The Gentlemen Challenge op Dijon-Prénois zo veel belangstelling dat Peter Auto de grids moest splitsen, met twee races voor elke grid. Fred Wakeman/Patrick Blakeney-Edwards (Cooper-Jaguar T38) en James Thorpe (Lister-Jaguar ‘Flat Iron’) verdeelden de prijzen van de eerste grid, terwijl grid 2 een compleet familiefeestje werd van de Vögeles uit Zwitserland. Yves Vögele won twee keer met de Porsche 904/6 Carrera GTS, maar familieleden Carlo, Peter en Alain legden ook nog eens beslag op de tweede, derde en vijfde plaatsen!

Alle uitslagen op een rij

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet