Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Derde seizoenszege bezorgt Larry ten Voorde leiding in de Duitse Porsche Carrera Cup

Met een derde seizoenszege in de SIXT Porsche Carrera Cup Deutschland kreeg Larry ten Voorde vandaag op Circuit Zandvoort met een tweede thuisoverwinning definitief de leiding van het kampioenschap in handen. Zijn landgenoot Robert de Haan eindigde voor Team Huber Proton als tweede en als eerste in het Rookie klassement. Theo Oeverhaus eindigde voor Bonk Motorsport als derde.

2024 Ten Voorde
Porsche Cup specialist kon weer een overwinning op zijn CV bijschrijven deze zondag.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

Derde seizoenszege bezorgt Larry ten Voorde leiding in de Duitse Porsche Cup
De basis voor Larry’s derde seizoenszege werd gelegd in de eerste seconden van de 19 ronden tellende wedstrijd. Hoewel de regerend kampioen vanaf de tweede startplek achter het stuur van zijn Porsche 911 GT3 stond, kwam hij gewoon beter weg dan polesitter Huub van Eijndhoven. Tot halverwege de wedstrijd wist Van Eijndhoven zijn tweede positie vast te houden totdat een lekke band helaas een einde aan alle illusies maakte en Van Eijndhoven buiten de punten eindigde.

Larry ten Voorde reed een indrukwekkende wedstrijd en won op Zandvoort zijn zesde Carrera Cup overwinning. Larry ten Voorde: “Ik beschikte vandaag zeker niet over de snelste auto en moest alles geven om Robert de Haan op afstand te houden. Direct na de podiumceremonie vloog ook Ten Voorde naar Le Mans waar hij eveneens aan de testritten voor de 24U komend weekend deelnam.

Robert de Haan maakte eigenlijk een soortgelijke inhaalmanoeuvre als Robert de Haan. Vanaf een vierde startplek wurmde hij zich in de sprint richting Tarzanbocht langs Harry King.

2024 Harry King
De auto van Harry King stuurde duidelijk, gezien de stuuruitslag, niet bepaald lekker.

Robert de Haan: “Onze auto’s maakten contact waarna mijn auto niet meer geheel recht stuurde. Dit weerhield mij ervan om Larry voor de rest van de wedstrijd aan te vallen.

De 911 GT3 Cup van Harry King kwam niet ongeschonden uit het duel met De Haan. Harry King: “De carrosserie van de auto schuurde af en toe langs de rechter achterband waardoor de band nogal verslechterde. De voor het Duitse Allied Racing uitkomende Brit gaf niet op en bleef echter strijden. Ondanks dat hij Theo Oeverhaus(Bonk Motorsport) moest laten passeren kwam hij nog als vijfde over de streep. Alexander Tauscher(Proton Huber Competition). Omdat de Fransman Marvin Klein, die als derde over de finish kwam, werd gediskwalificeerd schoven beide coureurs op in de uitslag van de wedstrijd. Om het in het kort te zeggen met Marvin Klein(Target Competition) was wel heel veel aan de hand dit weekend…

Om deze redenen werd Theo Oeverhaus als derde geklasseerd, waarmee hij zijn resultaat van zaterdag wist te herhalen. Theo Oeverhaus: “Dit was nogal een intense wedstrijd. Gelukkig heeft mijn auto het overleefd. Met verschillende concurrenten heb ik nog wel wat aan trading paint gedaan."Door dit resultaat eindigden twee coureurs uit de Sixt Porsche Carrera Cup Deutschland in de Top drie van het algemeen klassement.


2024 Ahmand Alshebab
Ahmad Alshebab uit Koeweit moest flink voor de ProAm zege met de concurrentie vechten.

Achter Robert de Haan pakten de Nederlander Kas Haverkort(Uniserver Team GP Elite) en de Duitser Colin Jamie Bönighausen (CarTech Motorsport) de top 3 in het rookie klassement. Ze onderstreepten ook de vaardigheden van de Carrera Cup rookies op P6 en P7. De best geklasseerde ProAm coureur was Ahmad Alshebab(Car Tech Motorsport). De zakenman uit Koeweit: “Ik heb echt hard voor deze positie moeten vechten.”2024 Winnaar Ten Voorde
En weer een overwinning voor een onder zijn helm glunderende Ten Voorde.

Karsten Schons, Chief Financial Officer van Porsche Duitsland: “Circuit Zandvoort vormde wederom het podium voor een fantastisch evenement. De Sixt Porsche Carrera Cup Deutschland entertainde onze gasten langs het circuit op spannende race-acties. Daarbij wil ik de Nederlandse coureurs feliciteren met hun dubbele overwinningen in zowel het algemeen- als rookieklassement. Gedurende het weekend van 22/23 juni is de Porsche Carrera Cup Deutschland op het F1 circuit van Boedapest te gast.

Uitslag race 6, Porsche Sixt Carrera Cup Duitsland, Zandvoort (NL)
1. Larry ten Voorde (NL/Proton Huber Competitie), 19 ronden
2. Robert de Haan (NL/Team75 Bernhard), +1.269 seconden
3. Theo Oeverhaus (D /Bonk Motorsport), +3,158 seconden
4. Harry King (UK/Allied-Racing), +4,389 seconden
5. Alexander Tauscher (D/Proton Huber Competition), +7,041 seconden
6. Kas Haverkort (NL/Uniserver van Team GP Elite ), +11,961 seconden

Stand kampioenschap na 6 van 16 wedstrijden
1. Larry ten Voorde (NL/Proton Huber Competition), 123 punten
2. Harry King (UK/Allied-Racing), 113 punten
3. Theo Oeverhaus (D /Bonk Motorsport), 68 punten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet