Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Vijfde zege in Duitse Porsche Carrera Cup voor Larry ten Voorde in Zandvoort

Voor Larry ten Voorde was een thuisoverwinning eigenlijk een erezaak. Met zijn eerste zege dit weekend wist de Nederlander, uitkomend voor het team van Proton Huber Competition, de leider in de tussenstand van het kampioenschap, de Brit Harry King, tot op twee punten te naderen. Na 16 ronden wedstrijd kwam de Brit in de Allied Racing Porsche 911 GT3 Cup als tweede over de eindstreep. Theo Oeverhaus eindigde voor het team van Bonk Motorsport als derde.

2024 Start
Start van een wedstrijd die best wel een behoorlijke onderbreking kende.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Porsche, Willem J. Staat


Vijfde zege in Duitse Porsche Carrera Cup voor Larry ten Voorde in Zandvoort
Ten Voorde startte vanaf pole position maar verloor tijdens de sprint naar de Tarzanbocht de leiding aan zijn landgenoot Robert De Haan. Ten Voorde: “De start van Robert was simpelweg gewoon beter.” De Haan, die rijdt voor het team van Porsche merkambassadeur Timo Bernhard, wist zijn voorsprong tot meer dan een seconde uit te breiden. Een lekke band zorgde er echter voor dat De Haan helaas voortijdig moest opgeven. “Ik zou gewonnen hebben, dat weet ik zeker’’ aldus een teleurgestelde De Haan.

Kort daarna veroorzaakten twee incidenten waardoor het gele veld met een snelheid van 80 km tussen de duinen cirkelde. Toen de race opnieuw werd vrijgegeven bleven er nog slechts twee ronden over. Terwijl Ten Voorde veilig aan de leiding reed duelleerden Theo Oeverhaus en Harry King om de tweede plek. Theo Oeverhaus: “Bij de herstart remde ik gewoon te laat. Maar het is wel de eerste keer dat ik voor een algemeen klassement op het podium sta. Dus daar ben ik erg blij” aldus de man uit Osnabrück.

2024 De Haan
Robert de Haan zag zijn kansen in rook opgaan.


Harry King
: “De wedstrijd was voor mij geheel gevarieerd.” De Brit startte vanaf een zesde startplek maar wist de ene na de andere concurrent te verschalken. Een onschuldig contact met een andere concurrent zorgde ervoor dat zijn Porsche op het rechte stuk bij start/finish alleen op de achterwielen reed. Harry King: “Ik heb geluk gehad dat de auto daarna perfect liep. Mijn tempo was extreem goed en dit geeft vertrouwen voor de wedstrijd van morgen.”

2024 Tern Voorde
Concurrent en landgenoot Ten Voorde ging met de eer strijken.

Aanvankelijk eindigde Flynt Schuring, eveneens uitkomend voor het team van Proton Huber Competition als vierde maar kreeg een tijdstraf van één seconde opgelegd waardoor hij als vijfde werd geklasseerd. Als gevolg hiervan won Kas Haverkort (GP Elite) het rookie klassement. Met een derde plek voor Nathan Schaap(Allied Racing) bleef het rookie klassement volledig in Nederlandse handen. Sören Spreng(GP Elite) won het ProAm klassement gevolgd door Ahmad Alshebab(Car Tech Motorsport) gevolgd door zijn Duitse teamgenoot Michael Esmann.

Thomas Ilner(Head of Operations Chief Operations Officer Porsche Duitsland: “Circuit Zandvoort heeft opnieuw zijn reputatie waargemaakt en voor verrassende wendingen gezorgd.”

2024 Podium Race 1
Vlnr. Harry King, Porsche Specialist Larry ten Voorde en coming man Theo Oeverhaus.

Uitslag
1. Larry ten Voorde (NL/Proton Huber Competition), 16 ronden
2. Harry King (UK/Allied-Racing), +1,141 seconden
3. Theo Oeverhaus (D /Bonk Motorsport), +1,627 seconden
4. Kas Haverkort (NL/Uniserver van Team GP Elite), +7,076 seconden
5. Flynt Schuring (NL/Team Proton Huber Competitie), +7,473 seconden
6. Alexander Tauscher (D/Proton Huber Competitie), +8,038 seconden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet