Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Carrera Cup Benelux: Tweevoudig rally-wereldkampioen Kalle Rovanperä beleeft racepremière op Zandvoort

240607 Rovanpera pregrid
Kalle Rovanperä racet dit weekeinde op Zandvoort voor het eerst op een circuit

Een meervoudig wereldkampioen uit een andere autosportdiscipline op Zandvoort, dat gebeurt niet zo vaak. Het is inmiddels bijvoorbeeld alweer elf jaar geleden dat rallylegende Sébastien Loeb op Zandvoort in actie kwam in het kader van wat toen nog de Blancpain GT Serie heette. Dit weekeinde is er een andere wereldkampioen op Zandvoort actief: Kalle Rovanperä, die in 2022 en vorig jaar de WK-rallytitel op zijn naam schreef. Hij doet het dit jaar in het WK Rally wat rustiger aan om de voor hem nieuwe discipline van het circuitracen beter onder de knie te krijgen, teneinde ooit zijn droom van deelname aan de 24 Uur van Le Mans te laten uitkomen. Daarvoor koos hij de Porsche Carrera Cup Benelux.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto’s: Willem J. Staat, Rebocar/R. de Boer

“Ik heb nog nooit zoveel interview-aanvragen gekregen”, lachte Olivier Aerts, seriemanager van de Porsche Carrera Cup Benelux, toen we hem op vrijdagochtend spraken in de paddock in Zandvoort. De deelname van Kalle Rovanperä aan de snelste merkencup van de Benelux is bepaald niet onopgemerkt gebleven. Zo vaardigde het Belgische La DH zelfs een eigen camerateam naar Zandvoort af, speciaal om Rovanperä te volgen. Op zaterdagochtend was er een persgesprek met Rovanperä in het media centre, dat dit weekeinde is ondergebracht in de ‘Founders’ Lounge’ van Circuit Zandvoort. Bij die gelegenheid deed de Fin nadere details over zijn circuitactiviteiten uit de doeken.

240607 Rovenpera
Persconferentie op zaterdagochtend

Rovanperä koos voor het Belgische team Red Ant Racing van Bert Redant en Marc Goossens. Tijdens de seizoensstart van de Porsche Carrera Cup Benelux in het WEC-weekeinde op Spa-Francorchamps moest hij nog verstek laten gaan, omdat gelijktijdig de WK-rally van Portugal verreden werd. Zo maakt hij dit weekeinde op Zandvoort zijn circuitdebuut. Ook tijdens de Porsche Carrera Cup Benelux-weekeinden in Imola, op de Red Bull Ring en in Zolder zal hij van de partij zijn. “Het was wel even wennen, maar ik voelde me snel op mijn gemak”, verklaarde Rovanperä.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet