Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod Racing is klaar voor het nieuwe seizoen

vegter.351a

Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover. De Vegter Pro Mod Racing ‘67 Camaro mag de werkplaats weer uit voor de eerste runs van het seizoen. Met de nodige technische updates en een frisse look reizen David Vegter en zijn team richting Santa Pod Raceway waar van 25 tot en met 27 mei The Main Event op het programma staat. Als voorbereiding op deze eerste ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing staat Vegter komend weekend op dezelfde Engelse baan eerst nog aan de start van The Doorslammers.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings


Het zijn weer drukke maanden geweest voor Vegter Pro Mod Racing. Na een intens seizoen 2023, dat werd afgesloten met een overwinning tijdens de European Finals en een runner-up positie in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap, werd de ’67 Camaro weer helemaal gestript. Inmiddels is de opbouw voltooid, zijn waar nodig onderdelen vervangen, updates uitgevoerd en is de body van de auto weer volledig strak gemaakt en gespoten. Daarna was het tijd om de motor voor het eerst weer te starten en ook dat ging naar wens waarmee de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, voor zover die in de werkplaats van het team moesten plaatsvinden, waren afgerond.

Komend weekend staat met The Doorslammers op Santa Pod Raceway de eerste test op het programma, voordat een week later op dezelfde Engelse baan met The Main Event het FIA Europees Kampioenschap officieel van start gaat. “In principe gaan we alleen naar de Doorslammers om ons goed voor te bereiden op het Europees kampioenschap, maar als het meteen goed gaat weet je maar nooit”, aldus David Vegter. Daarna is het dus tijd voor de aftrap van het vijf ronden tellende FIA Europees Kampioenschap, dat na Engeland, twee keer Zweden (Tierp Arena) aandoet, om via de NitrOlympX op Hockenheim begin september voor de slotronde weer terug te keren op Santa Pod voor de European Finals. Afgelopen jaar beleefden Vegter en zijn team tijdens de European Finals hun hoogtepunt tot nu toe door naar de overwinning te rijden en voor het tweede jaar op rij als runner-up in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap te eindigen. “Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen. We gaan er uiteraard alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren en een plekje te klimmen in het klassement. In het dragracen is echter van alles mogelijk, dus je weet nooit hoe het seizoen gaat verlopen”, blikt Vegter vooruit.

vegter.253

In de afgelopen maanden mocht Vegter Pro Mod Racing al een tweetal nieuwe partners aankondigen. Eerst was daar Red Line Synthetic Oil, de fabrikant van de alom geprezen olie waar Vegter Pro Mod Racing al enige jaren mee rijdt en dat zijn naam met ingang van dit seizoen aan het Nederlands team heeft verbonden. Daarnaast werd recent Race Winning Brands Europe als partner gepresenteerd. Deze dochteronderneming van het Amerikaanse Race Winning Brands Inc. is marktleider op het gebied van alle soorten prestatieverhogende onderdelen voor auto’s en motoren en de auto- en motorsport. Romias Robotics is ook een nieuwe partner van Vegter Pro Mod Racing voor dit seizoen. Het in Enter gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in slimme klantspecifieke industriële automatisering waarbij met robots en software een geoptimaliseerd en flexibel mens-arm productieproces wordt gerealiseerd.

“Maar minstens zo trots zijn we op het feit dat de bestaande partners het team ook in 2024 weer steunen”, aldus Elin Lindegren, samen met David Vegter de drijvende kracht achter Vegter Pro Mod Racing. Zo is daar al sinds 2022 Velocity Classics, het in Rijsenhout gevestigde bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van exclusieve (Amerikaanse) muscle cars en klassiekers. Niet alleen beschikt Velocity Classics over een eigen voorraad, ook gaat het bedrijf wereldwijd op zoek naar een door de klant gewenste droomauto. Ook jarenlange partners HKR Techniek, tomkart (elektrische karts) en Post & Dros zijn dit jaar weer van de partij.

Volg Vegter Pro Mod Racing op Instagram via vegterpromodracing en op Facebook Vegter Pro Mod Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet