Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Race Winning Brands Europe nieuwe partner van Vegter Pro Mod Racing

vegter.301

Vegter Pro Mod Racing is er trots op om Race Winning Brands Europe als nieuwe partner voor het seizoen 2024 te kunnen aankondigen. Het in Nieuw-Vennep gevestigde bedrijf is marktleider voor wat betreft het aanbod van performance parts voor auto’s en motoren en de auto- en motorsport. “Begin dit jaar zijn we in contact gekomen met Race Winning Brands Europe. We zijn er trots op dat ze dit seizoen al hun naam aan ons team willen verbinden en ik weet zeker dat het een succes gaat worden”, aldus David Vegter en Elin Lindegren, drijvende krachten achter Vegter Pro Mod Racing. Vegter eindigde vorig jaar op de tweede plaats in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap en wil dit jaar een gooi doen naar de Europese titel.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Remco Scheelings


Race Winning Brands Europe B.V. is een dochteronderneming van het in het Amerikaanse Mentor, Ohio, gevestigde Race Winning Brands Inc. Het bedrijf is marktleider op het gebied van prestatieverhogende onderdelen voor auto’s en motoren en de auto- en motorsport. Denk hierbij aan zuigers, motorblokken, cilinderkoppen, inlaatspruitstukken, drijfstangen en krukassen. Maar ook filters, uitlaten, motormanagement-, transmissie- en remcomponenten behoren tot het leveringsgamma van het in Nieuw-Vennep gevestigde bedrijf. Daarbij produceert Race Winning Brands niet alleen zelf onderdelen en opereert met eigen merknamen, ook levert het bedrijf producten van vele vooraanstaande andere merken. Als vertegenwoordiger van inmiddels ruim 30 merken, omvat de productrange van Race Winning Brands Europe ruim 55.000 verschillende artikelen. Het begrip one-stop-shopping is dan ook nergens beter van toepassing. Een groot deel van de artikelen kan uit voorraad worden geleverd dan wel is gezien de nauwe banden met de producenten snel voorhanden. Maar ook voor advies en ondersteuning kan men bij Race Winning Brands Europe terecht. Race Winning Brands Europe opereert als groothandel voor geheel Europa, levert dus aan dealers en distributeurs, maar niet rechtstreeks aan particulieren.

vegter.017

“Begin dit jaar kwamen wij in contact met Race Winning Brands Europe. Het bleek dat ze ons al een tijdje volgden want ze wisten precies wat wij de afgelopen jaren in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap gepresteerd hadden. Dat was voor ons toch wel een verrassing. We zijn er als Vegter Pro Mod Racing uiterst trots op dat zo’n grote en belangrijke speler in deze branche zijn naam aan ons team wil verbinden en wij Race Winning Brands Europe mogen vertegenwoordigen”, aldus David Vegter, coureur van de Vegter Pro Mod Racing ’67 Camaro.

vegter.321

David Vegter is met zijn team Vegter Pro Mod Racing al vele jaren een vaste waarde in de top van de Pro Modified klasse van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Afgelopen seizoen eindigde de Nederlander als tweede in deze sterkst bezette en meest competitieve klasse van het FIA EK. Met zijn persoonlijk record van 5,740 seconden vormde Vegter in zijn ‘67 Camaro in 2023 de snelste combinatie van het veld. Ook dit seizoen heeft Vegter Pro Mod Racing de vijf voor het FIA Europees Kampioenschap meetellende races in Engeland, Zweden en Duitsland op de kalender staan, met uiteraard de titel als hoofddoel. Het FIA EK trapt af van 25 tot en met 27 mei op het Engelse circuit van Santa Pod Raceway. Als voorbereiding op deze wedstrijd neemt Vegter deel aan de een week eerder op dezelfde Engelse baan te verrijden Doorslammers.

Binnenkort volgt er meer nieuws over de voorbereidingen van Vegter Pro Mod Racing op de nu snel naderende start van het seizoen 2024.

Volg Vegter Pro Mod Racing op Instagram via vegterpromodracing en op Facebook Vegter Pro Mod Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet