Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: 4-Wide winst voor Kalitta, Tasca en Coughlin

tasca

Doug Kalitta (Top Fuel), Bob Tasca (Funny Car) en Jeg Coughlin Jr. (Pro Stock) hebben op The Strip at Las Vegas Motor Speedway de NHRA 4-Wide Nationals op hun naam geschreven. Met name Tasca maakte indruk door in de finale al zijn drie tegenstanders op reactietijd het nakijken te geven.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA


De NHRA 4-Wide Nationals op The Strip at Las Vegas Motor Speedway was de eerste wedstrijd van het jaar in de NHRA Mission Foods Drag Racing Series waarin met vier in plaats van de gebruikelijke twee auto’s naast elkaar werd gestart.

prock.1
Austin Prock

In de Funny Car klasse was het team van John Force Racing met een eerste en tweede plaats voor Austin Prock en John Force in de kwalificatie toonaangevend. In de Cornwell Tools Camaro wist Prock ook tot de finale door te dringen en moest het daarin opnemen tegen Bob Tasca, Ron Capps en regerend kampioen Matt Hagan.

fc final
De finale met van boven naar onder Prock, Capps, Hagan en Tasca

In een extreem spannende eindstrijd waren de onderlinge verschillen minimaal. Met 3,915 seconden noteerde Tasca de langzaamste tijd van de vier finalisten, maar passeerde in zijn Ford Mustang op basis van een betere reactietijd (0,034 seconden) als eerste de finish en pakte daarmee de winst. Prock (3,904 seconden) werd tweede, voor Capps (3,902 seconden) en Hagan, die weliswaar met 3,895 seconden de snelste finalist was, maar met een reactietijd van 0,066 seconden toch zijn drie concurrenten voor zich over de finishlijn zag gaan.

kalitta
Doug Kalitta

In de Top Fuel klasse zette Doug Kalitta in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken. Met zijn Mac Tools Kalitta Motorsport dragster was de regerend kampioen ook in de eliminaties ongenaakbaar en plaatste zich voor de finale.

tf final
De finale met van boven naar onder Stewart, Torrence, Ashley en Kalitta

Ook daarin was er geen kruid gewassen tegen de 3,715 seconden van Kalitta waardoor hij zijn eerste zege van het seizoen kon laten optekenen. Justin Ashley (3,745 seconden) passeerde als tweede de finish, met Steve Torrence (eveneens 3,745 seconden) op drie en Tony Stewart (3,769 seconden) op vier.

tucker
Jerry Tucker

In de Pro Stock klasse verraste Jerry Tucker met een eerste kwalificatiepositie. De rijder van Elite Motorsports wist ook tot de finale door te dringen en stond daarin naast zijn veel meer ervaren teamgenoten Erica Enders en Jeg Coughlin Jr. en KB Titan Racing-vertegenwoordiger Brandon Foster.

ps final
De finale met van boven naar onder de duidelijk te vroeg vertrekkende Foster, Coughlin, Tucker en Enders

Coughlin had in de eindstrijd met 0,013 seconden niet alleen de beste reactietijd, maar met 6,616 seconden ook nog eens de snelste run en pakte daarmee de winst. Tucker bleef daar met 6,617 seconden slechts een fractie bij achter en passeerde als tweede de finish, met regerend kampioen Enders op drie. Foster trok een rood licht en werd daarmee automatisch als vierde geklasseerd.

De volgende wedstrijd in de NHRA Mission Foods Drag Racing Series is over twee weken en dan wordt opnieuw met vier naast elkaar gestart. Dan staat de NHRA Four-Wide Nationals op zMAX Dragway in Charlotte op de kalender.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet