Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Phoenix-winst voor Langdon, Prock en Anderson

podium

Austin Prock heeft slechts drie wedstrijden nodig gehad om zijn eerste winst in de Funny Car klasse bij te kunnen schrijven. Op Firebird Motorsports Park pakte de invaller bij John Force Racing ten koste van Alexis DeJoria de overwinning. Bij de Top Fuelers boekte Shawn Langdon ten koste van Justin Ashley alweer zijn tweede zege van het seizoen, terwijl bij de Pro Stockers Greg Anderson in de eindstrijd zijn KB Titan Racing-teamgenoot Dallas Glenn het nakijken gaf. Twee van de verliezend finalisten waren op zaterdag wel succesvol in de door regen uitgestelde finales van de NHRA Winternationals. Hier ging de winst naar Ashley (Top Fuel), Glenn (Pro Stock) en John Force (Funny Car).

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA

Met zowel op zaterdag als zondag een uitverkocht huis, waren de NHRA Arizona Nationals op Firebird Motorsports Park als derde wedstrijd van NHRA Mission Foods Drag Racing Series ook commercieel gezien een succes.

force.2
John Force

Op zaterdag konden de eerste trofeeën al worden uitgereikt aangezien op die dag de door regen uitgestelde finales van de NHRA Winternationals werden verreden. Justin Ashley klopte daarbij Tony Schumacher, terwijl John Force zijn 156ste overwinning in de Funny Car klasse kon bijschrijven door Matt Hagan het nakijken te geven. In de Pro Stock klasse pakte Dallas Glenn de winst door op reactietijd Erica Enders te kloppen.

prock.2
Austin Prock

Op zondag stonden vervolgens de eliminaties van de NHRA Arizona Nationals op het programma en vielen er dus opnieuw punten en trofeeën te verdelen. Dit keer was het niet John Force zelf, maar zijn teamgenoot Austin Prock die tot de finale wist door te dringen. Prock, dit seizoen invaller voor Robert Hight, had in de Cornwell Tools Chevrolet Camaro SS al de eerste kwalificatiepositie voor zich opgeëist en was in de eliminaties vervolgens te sterk voor Buddy Hull, Daniel Wilkerson en J.R. Todd.

dejoria.2
Alexis DeJoria

In de finale wachtte als tegenstander Alexis DeJoria, die achtereenvolgens Bob Tasca, Paul Lee en Blake Alexander te snel af was geweest. Prock maakte het droomweekend voor John Force Racing compleet door met 3,95 tegen 4,01 seconden DeJoria het nakijken te geven en het team zo zijn tweede overwinning in evenzovele dagen te schenken.

fc final
De finale

Voor Prock kreeg de zege extra betekenis omdat hij nu zowel in de Top Fuel als Funny Car klasse wedstrijden heeft gewonnen en dit jaar bij John Force Racing zijn vader Jimmy en zijn broer Thomas als tuner respectievelijk hoofdmonteur heeft.

notes langdon
Shawn Langdon

In de Top Fuel klasse pakte Shawn Langdon alweer zijn tweede zege van het seizoen. De rijder van Kalitta Motorsport was in de finale met 3,76 tegen 3,84 seconden Justin Ashley te snel af en voorkwam daarmee een dubbele overwinning in één weekend voor Ashley (Scag Power Equipment).

tf final
De finale

In de Kalitta Air Careers/Toyota Top Fueler was Langdon in de eliminaties te snel voor Josh Hart, Antron Brown en de snelste man uit de kwalificaties, Steve Torrence.

ashley.4
Justin Ashley

Ashley had de finale bereikt door voor de tweede keer in het weekend op reactietijd Tony Schumacher het nakijken te geven en vervolgens ook Doug Kalitta en Tony Stewart te kloppen.

anderson
Greg Anderson

In de Pro Stock klasse wat het met Greg Anderson en Dalles Glenn in de finale een strijd tussen twee KB Titan Racing-teamgenoten.

ps final
De finale

In de HendrickCars.com Chevrolet Camaro ging de winst naar Anderson, nadat Glenn zoals gezegd op zaterdag de winst voor zich had opgeëist in de uitgestelde finale van de Winternationals.

rivenbank
Kevin Rivenbark

De Congruity NHRA Pro Mod Drag Racing Series werkte in Phoenix de tweede wedstrijd van het seizoen af. Hierbij ging de winst naar Kevin Rivenbark die in de finale met zijn Culp Lumber Ford Mustang Ken Quartuccio de baas was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet