Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Raceway Venray

V8 Ovalseries: EuroNascar rijders geen partij voor Barry Maessen tijdens Paasraces Raceway Venray

Barry Maessen scoorde tijdens de Paasraces op Raceway Venray een fraaie hattrick. De Nederlander won op zijn thuisbaan alle drie wedstrijden. Van de EuroNASCAR-rijders slaagden alleen Thomas Krasonis(Bachor Racing) en Gil Linster enigszins in de buurt van Barry of de vaste V8 ovalrijders te komen. De Griek Krasonis was het meest succesvol met een tweede plek in de openingswedstrijd. In het ASCAR-klassement ging de overwinning driemaal naar de Duitse Allrounder Frank Färber.

2024 Dagwinnaar Barry Maessen
Mooi gezicht. Als je naar de voorwielen kijkt lijken de voorwielen van Barry Maessen's Camaro duidelijk een klein beetje "loose"

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

2024 Krasonis Farber
Van de EuroNASCAR fractie was de Griek Thomas Krasonis de beste afgevaardigde. Hij stond in de eerste wedstrijd direct op het podium. Maar ook dat ging niet van een leien dakje. Hij kwam als ridder te voet terug in de paddock. Hier wordt de Duitser Frank Färber op een ronde gezet. Färber was wel succesvol in het ASCAR-klassement.

EuroNASCAR rijders geen partij voor Barry Maessen tijdens Paasraces Raceway Venray

Lege tribunes en regenachtige weersomstandigheden tijdens de ochtendsessies deden het ergste voor de openingsraces vrezen maar naar mate het weer opklaarde stroomde meer publiek dan verwacht binnen. De ochtendsessies werden op regenbanden verreden terwijl men op de oval van het Amerikaanse Richmond afgelopen zondag hiervan voor de eerste maal gebruik maakte. Wat dit betreft op Raceway Venray toch een stapje voor.

2024 Linster Rutten
Als men bij Gil Linster in de eerste twee wedstrijden geen verkeerde bandenkeuzes had genomen waren de resultaten zeker beter geweest. Pas in de finale kwam de snelle Luxemburger tot ontplooiing.


De EuroNASCAR-rijders Thomas Krasonis, Gil Linster en Victor Neumann kwamen met de Paasraces naar Raceway Venray met de intentie om ervaring op te doen voor de kampioenschapswedstrijd eind juni. De mogelijkheid om enigszins partij te vormen voor de gevestigde orde kwam er helaas niet uit. In de eindstand van het dagklassement was Thomas Krasonis met een vijfde plek de best geklasseerde rijder. Gil Linster(Hendriks Motorsport Chevrolet) beschikte zeker over het potentieel om het de koplopers moeilijk te maken maar twee verkeerde bandenkeuzes verknalden gewoon de eerste twee wedstrijden voor de Luxemburger die in het dagklassement als zevende werd opgenomen. In de openingswedstrijd behaalde Krasonis met een derde plek zijn beste dag resultaat al keerde hij wel vanwege een technisch probleem in de uitloopronde te voet in de paddock terug.

2024 Thomas Krasonis
Thomas Krasonis staat zijn team en de media na afloop van de eerste wedstrijd te woord.

Barry Maessen en Esten Coumans eindigden in de openingswedstrijd op de half droge/half natte baan voor hem. Philip Bachor eindigde op ruime afstand als vierde terwijl zijn landgenoot Frank Färber op één ronde achterstand in de ASCAR-categorie de overwinning pakte. Met een tiende plek pakte EuroNASCAR rijder Victor Neumann zijn beste dag resultaat.

2024 Van Dijk Rutten
Sterk optreden van Tino van Dijk in de tweede wedstrijd.


Ook in de tweede manche was Maessen oppermachtig en versloeg de Dodge Challenger van Tino van Dijk met bijna negen seconden voorsprong. Esten Coumans behaalde met een derde plek voor de tweede maal een podiumresultaat. De EuroNASCAR-rijders Krasonis, Linster en Neumann eindigden resp. als zevende, achtste en veertiende. In de ASCAR-klasse ging de zege opnieuw naar de Duitser Frank Färber terwijl Jennifer Maas tijdens haar debuut met de ASCAR Chevrolet voor de eerste maal een Top 10 resultaat wist te behalen en achter haar landgenoot Färber als tweede werd geklasseerd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet