Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

Nieuwe hoofdsponsor Pirelli betaalt eerste race DRDO

3 oktober 2023 DRDO Finalerace Circuit Zandvoort Foto Chris Schotanus

De Dutch Race Driver Organisation start dinsdag 23 april hun zestiende seizoen. De stijgende lijn die vorig seizoen werd ingezet voor wat betreft het aantal deelnemers, zal naar verwachting zeker worden doorgezet in het nieuwe seizoen. Het succes van de DRDO is opgevallen bij de gerenommeerde bandenleverancier Pirelli, die het komende seizoen als hoofdsponsor en naamgever van de avondraces gaat optreden. Om dat te vieren krijgen de deelnemers bij aanschaf van een set Pirelli banden het inschrijfgeld van € 749 incl. BTW, voor het eerste evenement op 23 april cadeau.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


Koop een set Pirelli’s en krijg je inschrijfgeld cadeau
Organisatrice Floortje Snoek kan niet wachten op het begin van het seizoen: “We waren aan het eind van het seizoen van vorig jaar al opgetogen over de 35 auto’s op de baan. Dit aantal gaan we naar verwachting zeker weer halen of zelfs overtreffen. Je merkt gewoon dat de aanwezige teams blij zijn met onze aanpak. In alle rust, zonder druk, nieuwkomers laten kennismaken met de autosport. Maar ook de wat meer ervaren rijders komen terug om zich in onze wedstrijden te verbeteren. Ik ben blij met de nieuwe hoofdsponsor Pirelli, die gelijk al begint met een fantastische actie om bij aanschaf van een set banden het inschrijfgeld voor het eerste evenement van 23 april op zich te nemen.”

Medeorganisator Jan Paul van Dongen verheugt zich ook op het nieuwe seizoen dat al snel nadert: “De bandenactie van Pirelli zorgt voor een flinke impuls aan onze organisatie. Het gaat al boven verwachting met het aantal inschrijvingen voor de eerste avondrace. Voor de auto’s die normaal op semi slicks reden, blijft het reglement gehandhaafd. We hebben nog even de tijd tot het eerste evenement op 23 april, maar toch hoop ik dat geïnteresseerde teams en rijders snel op deze fraaie actie van Pirelli gaan reageren en zich gaan inschrijven zodat ik via mijn bedrijf Race Tyres de Pirelli banden snel kan leveren.”

DRDO pirelli2
Floortje Snoek en Jan Paul van Dongen verheugen zich op het eerste evenement op 23 april.


Concept staat als een huis

Nieuwe deelnemers met een geschikte auto zijn van harte welkom om kennis te maken en om mee te racen met de DRDO en, vooral mee te genieten. Het maakt niet uit of je geen of veel ervaring hebt. Alleen kijken kan natuurlijk ook. De toegang is gratis. De vrije training begint rond kwart over vijf, de eerste race gaat om circa half zeven van start. Het concept van racen op een doordeweekse namiddag staat al jaren als een huis en dat komt uiteraard door de gezelligheid, spannende duels met respect voor elkaar, betaalbaar racen en een intensief programma. Met twee intense trainingen van elk 20 minuten en 2 races van 50 minuten. De Special plus, de Specials, de Standaard klasse én de Clio Challenge komen tijdens de evenementen gezamenlijk in actie. De auto’s zijn ingedeeld op PK/gewicht-verhouding, wat zorgt voor gelijkwaardige en superspannende competities. Geen wachttijden, geen verloren momenten, kortom, lekker veel racen met een persoonlijke aanpak en verder geen gedoe.

Floortje Snoek: “Wij kijken ernaar uit om jullie op dinsdag 23 april te ontmoeten. Mocht dat niet lukken, dan graag tijdens een van onze andere events in 2024. Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie mij altijd bellen. Ik verheug me op een fantastisch seizoen.”

Programma avondrace:

De evenementen op Circuit Zandvoort zullen via onderstaand format verreden worden:
15.00 – 16.00 Inschrijven & Keuring
16.30 – 16.45 Rijdersbriefing
17.00 – 17.20 Vrije Training
17.20 – 17.40 Kwalificatie
18.30 – 19.20 Race 1
20.10 – 21.00 Race 2

Tijdens alle races zal een verplichte pitstop plaatsvinden die het mogelijk maakt om van rijder te wisselen.

Kalender:
23 april Pirelli DRDO avondrace 1 (Dinsdag 23 april) Circuit Zandvoort
28 mei Pirelli DRDO avondrace 2 (Dinsdag 28 mei) Circuit Zandvoort
9 juli Pirelli DRDO avondrace 3 (Dinsdag 9 juli) Circuit Zandvoort
4 augustus Jack's Racing Day (2-4 augustus) TT Circuit Assen
8 september ACNN TT Circuit Assen
15 oktober Pirelli DRDO avondrace 4 (Dinsdag 15 oktober) Circuit Zandvoort

Meer informatie:

Voor informatie kun je contact opnemen met de Dutch Race Driver Organisation, bereikbaar via info@dutchracedriver.nl

Telefonisch is de DRDO te bereiken op onderstaande nummers:
Algemeen: +31 (0)23 5712250
Jan Paul van Dongen: +31 (0)655503961
Floortje Snoek: +31 (0) 627366661

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet