Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Raceway Venray

V8 Ovalseries: Kwalitatief hoog startveld met EuroNASCAR-rijders tijdens Tweede Paasdag op Raceway Venray in actie

Aanstaande maandag opent het autosportseizoen op Raceway waar traditioneel weer twee wedstrijden en een finale van de4 V8 Ovalserie op het programma staan. Afgelopen week ontving de organisatie 15 inschrijvingen waaronder maar drie rijders uit de EuroNASCAR-series.

2024 Hermans Bachor
Aanstaande maandag wordt het V8 Ovalseries seizoen op Raceway Venray met een kwalitatief hoog startveld geopend.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat/PR

Kwalitatief hoog startveld met EuroNASCAR-rijders tijdens Tweede Paasdag op Raceway Venray in actie

Voorlopig staan er 15 deelnemers op de inschrijvingslijst maar de mogelijkheid is niet uitgesloten dat er nog wel een enkele inschrijving bijkomt. Grote afwezige is de Brit Colin White, de ontwikkelingsrijder van Ginetta, die dit seizoen ook veel in de Creventic-series onderweg is. Onvoorziene omstandigheden hebben er voor gezorgd dat Jennifer Maas naar een andere auto moest overstappen. Zij beschikt dit weekend over de ASCAR Chevrolet kampioenschapsauto van Jeffrey Hageman. Een auto waarmee je zeker hoge ogen kunt gooien.

2024 Jennifer Maas Chevrolet
De geheel nieuw opgebouwde ASCAR-Chevrolet waarmee Jennifer Maas aanstaande maandag in actie komt.


Het team van Bachor Racing zorgt met vier auto’s voor de meeste inschrijvingen. Teameigenaar Philipp Bachor is traditioneel weer van de partij en beschikt over een nieuwe teamgenote, Jacky Grün die dit weekend haar oval debuut op Raceway Venray maakt.

2024 Barry Maessen
Gaat Barry Maessen wederom zijn titel prolongeren?


De beide Chevrolets van het team worden dit weekend bestuurd door de EuroNASCAR-rijders Thomas Krasonis (GR) en de Fransman Victor Neumann. De Luxemburger Gil Linster die tijdens de ARCA-wedstrijd in het kader van de Daytona 500 als zevende wist te eindigen komt dit weekend voor het team van Hendrik Motorsports in actie. Een andere interessante naam op de inschrijvingslijst is die van Frank Färber die jarenlang in de Opel Lotus klasse en in de rallysport actief was.

Uit Engeland komen de Britten Keith Walley en Anthony Rogers aan de start. Barry Maessen zal zeker opnieuw proberen om zijn titel te prolongeren maar kan dit seizoen evenals vorig jaar weer op flinke tegenstand van Tino van Dijk, Jeroen Hermans en Esten Coumans rekenen. De Ford Fusion waarmee Job Rutten vorig jaar zijn debuut maakte is zeker kanshebber voor goede klasseringen. De naam van Ralph Verberkt ontbrak helaas op de inschrijvingslijst. De Ford Fusion-rijder zou naar verluidt weer zijn teruggekeerd naar zijn oude liefde de Hot Rods. En ook Stephan Driessen staat met zijn Chevrolet SS altijd garant voor goede resultaten.


2024 Linster
Gil Linster, de man die begin dit jaar tijdens de ARCA-series op Daytona schitterde is ook op Raceway Venray van de partij.

Het ziet er naar uit dat ons na een kleine dip in 2023 een mooi V8 Oval seizoen te wachten staat. Naast de V8 Oval series komen tevens de Formule 1, Formule 2 Stockcars en de Hotrods maandag tweede Paasdag op Raceway Venray in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet