Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Lola keert met Yamaha in 2025 terug in de autosport

240328 Lola FEAfgezien van het weinig roemrijke Formule 1-project onder de vlag van Mastercard staat de Britse constructeur Lola voor prachtige successen in de autosport. Le Mans, IndyCars, A1GP, Can-Am, junior-formulewagenklassen: in vrijwel elke categorie was de constructeur present. Daaraan kwam in 2012 een einde, wat door velen werd betreurd. In 2022 nam de Amerikaanse zakenman en hobbycoureur Til Bechtolsheimer de merkenrechten en het technisch centrum van Lola over en sprak daarbij het doel uit dat Lola in 2025 weer in de internationale autosport actief zou zijn. Dat wordt nu realiteit met de aangekondigde deelname, in samenwerking met Yamaha, aan het FIA WK Formule E vanaf volgend jaar.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto: PR

Het nieuws werd bekendgemaakt aan de vooravond van de Formule E-première in Tokio, waar zaterdag voor het eerst een Japanse ronde van de elektrische serie verreden wordt. Als verantwoordelijke man heeft Lola Mark Preston aangetrokken, die jarenlang succesvol was in de Formule E met het Techeetah-team (zowel met als zonder DS Automobiles als partner), met titels voor Jean-Eric Vergne en António Félix da Costa. “Dit is voor ons meer dan een gelegenheid om Lola terug te brengen naar het circuit, het is ook een fantastisch platform voor technologische ontwikkelingen”, aldus Preston.

Yamaha zorgt voor de aandrijflijn. “We delen Lola’s nieuwe filosofie met betrekking tot duurzame autosport en zijn zeer verheugd en vereerd over deze samenwerking”, zegt Heiji Maruyama, directeur van Yamaha.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet