Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Tim Jarschel leidt tussenstand DTM eSports kampioenschap. Rietveld wint Sprintrace

Inmiddels hebben we drie van de zes wedstrijddagen van het DTM eSports kampioenschap powered by Race Room achter de rug. Tim Jarschel van het Falken Sim Racing Team leidt in de tussenstand van het kampioenschap. De Falken Simracing-coureur wist eigenlijk iedereen te verrassen en reed direct vanaf de seizoensopener op kop. Een derde en een vierde plek op de Lausitzring afgelopen weekend waren voor Jarschel enigszins teleurstellend. Op de virtuele Lausitzring wisten andere deelnemers overwinningen te behalen. De Nederlander Jeffrey Rietveld(Team Redline) won de eerste wedstrijd terwijl Gianmarco Fiduci(Veloce Esports) en Enzo Bonito resp. als tweede en derde wisten te eindigen. In de hoofdrace behaalde Nicodem Wisniewski (G2 Esports) zijn allereerste overwinning gevolgd door Rietveld en Jarschel.

2024 Veel contact
Net zoals in ''real life" was er weer veel contact.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s ADAC Motorsport DTM


Tim Jarschel leidt tussenstand DTM eSports kampioenschap.

Rietveld behaalt eerste seizoensoverwinning
In de kwalificatie van de eerste wedstrijd wist Rietveld zich voor de eerste maal van de pole te verzekeren gevolgd door zijn teamgenoot Enzo Bonito. Rietveld was bij de vliegende start direct het snelste weg en ging als eerste door de Turn 1. Fiduci had vanaf de vijfde plek de buitenbaan gekozen en kon nog net voor Bonito naar de vijfde plek doorschuiven. Na een vrij turbulente start werd het rustig aan het front. Rietveld kon zijn eerste seizoensoverwinning vieren gevolgd door Fiduci en Bonito. Vanaf een zevende startplek eindigde Jarschel als vierde en wist op deze wijze belangrijke punten te verzamelen.

Alles of niets voor Wisniewski
In de tweede wedstrijd stonden de hoofdrolspelers van R1 opnieuw vooraan. Wisniewski wist zich van de pole te verzekeren gevolgd door Tim Jarschel. Achter de twee Porsches volgde het Team Redline trio bestaande uit Rietveld, Siggy en Bonito. Wisniewski nam direct de leiding terwijl Jarschel direct een positie verloor en achter Rietveld derde werd. Op de vierde plek volgde Kevin Siggy gevolgd door Moritz Löhner die vanaf de tiende plek direct goed van start ging.Nadat de pitwindow was geopend wisselden de koplopers gedurende drie ronden van positie Maar daarna veranderde er weinig en Wisniewski bleef aan de leiding gevolgd door Rietveld en Jarschel. De wedstrijdvolgorde bleef vervolgens onveranderd Naast zijn tweede seizoensoverwinning pakte Wisniewski ook de Fastest Lap Award. Hij liet een ronde van 1.21.367 noteren.

2024 Tim Jarschel
Tim Jarschel van Falken Motorsport leidt het kampioenschap.

Jeffrey Rietveld:
“De kwalificatie en de races zijn vandaag goed verlopen. Helaas was ik in de tweede race niet snel genoeg om Nikodem in te halen. Ik denk van race tot race en probeer consistent te zijn. Aan het einde van het seizoen zal ik zien waar ik sta. Ik kijk uit naar de Sachsenring. Maar om daar succesvol te zijn, heb ik nog veel training voor de boeg.”

Nikodem Wisniewski: “Ik heb gemengde gevoelens over deze racedag. Er waren problemen en daardoor kon ik niet deelnemen aan de eerste kwalificatie. In de tweede race kon ik laten zien wat ik kan. Tot overmaat van ramp ging gisteren mijn stuur kapot en moest ik er een lenen. Maar op dit moment ben ik blij en hoop dat mijn pech nu voorbij is."

Tim Jarschel: "In de eerste kwalificatie verliep het niet volgens plan. Met de vierde plaats in de race kon ik de schade beperken. Ik heb de start van de tweede race volledig gemist. Ik profiteerde vervolgens van het contact tussen Siggy en Fiduci in de eerste bocht en pakte de derde plaats.”
Er zijn nu twee weken paaspauze voor de vierde racedag van het DTM Esports Championship 2024. Genoeg tijd voor de deelnemers om zich voor te bereiden op de vierde racedag op de veeleisende Sachsenring op 5 april 2024 om 19.15u.

2024 Wisniewski
Wisniewski won de hoofdwedstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet