Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Winternationals doen naam ook in maart nog eer aan

kop.01

Dat het niet altijd mooi weer is in zonnig Californië, werd op de dag van de eliminaties van de Winternationals maar weer eens duidelijk. Net als een paar jaar geleden, toen de wedstrijd nog begin februari werd verreden, maakte ook nu, eind maart, een fikse hagelbui een voortijdig einde aan de tweede wedstrijd van de NHRA Mission Foods Drag Racing Series. De finales van de Lucas Oil NHRA Winternationals zullen nu worden afgerond tijdens de volgende wedstrijd van het kampioenschap, de over twee weken te verrijden NHRA Arizona Nationals op Firebird Motorsports Park, Phoenix.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA


De Lucas Oil NHRA Winternationals werden ook tijdens de kwalificaties op zaterdag al geplaagd door slecht weer. Aangezien de verwachting voor zondag later op de dag niet veel beter was, werd besloten om de eliminaties eerder te laten beginnen. Met de finales nog te gaan, begon het echter toch al te regenen en hagelen op de In-N-Out Burger Pomona Dragstrip en werd besloten de eindronden uit te stellen tot de wedstrijd in Phoenix.

schumacher

In de Top Fuel klasse mogen dan Tony Schumacher en Justin Ashley gaan strijden om de winst. Achtvoudig kampioen Schumacher, uitkomend met de Leatherwood Distillery Top Fueler voor JCM Racing, het team waar later dit jaar regerend FIA Europees Top Fuel kampioen Ida Zetterström haar NHRA-debuut bij maakt, klopte in de halve finale Billy Torrence.

ashley

Ashley gaf in de andere halve finale de nummer één uit de kwalificaties, Brittany Force, het nakijken. Aardig detail is dat Ashley uitkomt voor Scag Power Equipment, het team dat zich eind vorig jaar afsplitste van JCM Racing.

hagan
Matt Hagan

Bij de Funny Cars wisten John Force en Matt Hagan tot de finale door te dringen. Force klopte in de halve finale Ron Capps en regerend kampioen Hagan liet de winnaar van de vorige wedstrijd, J.R. Todd , in het stof bijten.

enders
Erica Enders

In de Pro Stock klasse wordt het weer een confrontatie tussen de eeuwige rivalen Elite Motorsports en KB Titan Racing. Namens het eerstgenoemde team was het opnieuw Erica Enders die tot de finale wist door te dringen. De regerend kampioen klopte in de halve finale Greg Anderson en voorkwam daarmee een volledige KB Titan Racing eindstrijd.

glenn
Dallas Glenn

In de andere halve finale was het namelijk KB Titan-rijder Dallas Glenn, de snelste man uit de kwalificatie, die Mason McGaha het nakijken gaf en zich voor de eindstrijd plaatste.

Over twee weken wordt tijdens de NHRA Arizona Nationals bekend wie zich de winnaars mogen noemen van de Winternationals.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet